Subota, 4.06.2011.

Otvoren bazen!Skokom nekolicine dječaka u bazen, jutros je službeno počela sezona kupanja na Gradskom bazenu Sinj.
Unatoč činjenici da je temperatura vode samo 18 stupnjeva, na otvaranju se okupilo 50-tak kupača, uglavnom djece. Danas i sutra kupanje je besplatno, a naplata kreće od ponedjeljka.
Prema najavama dogradonačelnika Sinja Zorana Vujanovića, od 9 do 12 sati cijena karte će biti 10 kuna, bez obzira na vrijeme kupanja. Od podne će cijena karte biti 10 kuna po satu, a svaki sljedeći sat plus 5 kuna. Za v.d. upravitelja bazena imenovan je Stipe Blajić. 'Kao što je gradska vlast najavila, nakon nekoliko dana priprema, danas smo i službeno otvorili bazen za kupače. Uskoro bi trebali krenuti sa školom plivanja, vaterpolom i drugim sadržajima. Očekujemo kako će uskoro u funkciji biti i ostali sadržaji u sklopu bazena, kao što su ugostiteljski objekt i drugi', zaključio je Stipe Blajić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

NOGOMET
Od nogometnih natjecanja, za odraditi je ostalo još jedno kolo Županijske nogometne lige. Trećeplasirana ekipa lige, sinjski Tekstilac, u nedjelju u 18 sati gostuje u Trilju kod Čaporica. U isto vrijeme na ŠC 'Česma' u Vrlici, domaći nogometaši dočekuju Trogir 1912.

Prvak ovog natjecanja od prije je poznat, to je Mračaj iz Runovića. S obzirom da još nisu u potpunosti definirana pitanja kako će izgledati sve nogometne lige, pa tako i županijska, postoji mogućnost da se iz ovog ranga natjecanja u viši rang ide i drugoplasirani.

Kolo prije kraja Trogir 1912. ima bod prednosti u odnosu na Tekstilca. da bi osvojili drugo mjesto Sinjani moraju pobjediti u Trilju, a Trogir ne bi smio doći do tri boda u Vrlici.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Kino danas

Danas se u sinjskom kinu s početkom u 20,00 sati prikazuje film "Pirati s Kariba: Nepoznate plime".

Prohodnost cesta

Zatvorena je državna cesta D1 između Gračaca i Knina, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac, i obratno. (do 15. lipnja).

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A 1 od vijadukta Božići do tunela Čelinka vozi se dvosmjerno, a brzina je ograničena na 60 km/h.
IZVOR: HAK
...