Petak, 4.06.2010.

Grad Sinj će do kraja mjeseca prema Programu javnih radova koji se financiraju iz državnog proračuna zaposliti još 50-ak osoba

Grad Sinj će do kraja mjeseca prema Programu javnih radova koji se financiraju iz državnog proračuna zaposliti još 50-ak osoba, izvjestio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Sinja Željko Sesardić.

Obavijest

Područje Sinja na kojem se postavlja kanalizacijski kolektor, zapadni dio grada, obišla je pročelnica Odjela za gospodarstvo Ankcica Panza. Utvrdila je kako radovi teku prema planu, te pozvala mještane ulica u kojima se gradi kanalizacija da dostave zahtjeve za priključak na kanalizacijski sustav.

Obavijest

Drugu godinu zaredom Slobodna Dalmacija organizira „Prvenstvo Dalmacije u balotama“. Natječu se sva dalmatinska mjesta Zagore, primorja i otoka. Utakmice se igraju drvenim balotama na improviziranim igralištima, na tradicionalan način. TREĆA UTAKMICA ODRŽAT ĆE SE 6. LIPNJA (NEDJELJA)  U SINJU – TRG FRANJE TUĐMANA S POČETKOM U 9 SATI.
Za sve dodatne informacije kontaktirajte: 352-770, 352-736.

Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj održao konferenciju za novinare

Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj održao je konferenciju za novinare na temu „prenamjena industrijskog zemljišta u poslovno – stambenu zonu Dalmatinke Nove d.d.“ 
Bulj je naglasio da zemljište koje pripada obitelji hrvatskog branitelja Siniše Gaurine, različitim postupcima hoće se dodijeliti drugim osobama.
Bulj je kazao kako mu je čudan i nerazuman odgovor koji mu je dao gradonačelnik Glavan na njegovo traženje da mu se dostave traženi dokumenti, jer kao gradski vijećnik na to ima pravo, umjesto toga kaže Bulj dobio je slijedeći odgovor: “Gospodine Bulj, moje gradske službe ne mogu vas u tome pratiti“.

Obavijest

Danas, 4. lipnja, neće biti nastavljeni radovi krpanja rupa na državnoj cesti D 1 od Sinja prema Vrlici pa bi se promet trebao odvijati neometano. Radovi će biti nastavljeni u ponedjeljak.

"Dani Košuta 2010."

Povodom proslave Blagdana Presvetog Srca Isusova i Dana Košuta 2010. Mjesni odbor Košute, Udruga za promicanje i očuvanje kulturne baštine "Košuta", Nogometni klub Košute i Kulturno društvo Trilj pripremili su tjedni program proslave
Otvaranje "Dana Košuta 2010." biti će upriličeno 6. lipnja uz nastup triljskih mažoretkinja, Limene glazbe Sv. Mihovil, ženske klape Košuta, Klape Hrvace i Klape Sinj, a sama proslava će trajati do 12. lipnja.

Obavijest

Sutra, 5. lipnja, s početkom u 18 sati u Svetištu Gospe Sinjske održat će se mjesečni molitveni susret svih članova župnih zajednica. Cilj susreta je jačanje župnog zajedništva i rast u vjeri. Susret je otvoren i svim drugim zainteresiranim župljanima.

24. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Novi Vinodolski ovog vikenda domaćin je 24. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara. Na natjecanju koje počinje sutra, 5. lipnja, u 17 sati, sudjeluje 19 orkestara među kojima je i sinjska Gradska glazba. Rezultati natjecanja znat će se u nedjelju oko 14 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,30 sati prikazivat će se ratni akcijski film "Green zone" (zelena zona) s Mat Damonon u glavnoj ulozi.

''Sinj – grad zdrave mladeži''Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put je uz potporu  Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kroz mjesec travanj i svibanj organizirala i realizirala unutar svog projekta ''Sinj – grad zdrave mladeži'' slijedeće aktivnosti:

Ciklus tematskih radionica i komunikacijskih skupina za djecu od petog do osmog razreda osnovne škole pod nazivom:
Alkohol među mladima,
Pušenje duhana i zdravlje,
Reci NE ovisnosti,
Alkohol i pušenje=ovisnost,
Ovisnost o pušenju i alkoholu,
Isto tako proveden je ciklus predavanja na temu svih oblika ovisnosti....

Kronika 92

Jučer oko 15,00 sati, u Sinju, policijski službenik prilikom obavljanja kontrole prometa na službenom motociklu, zapazio je vozača motocikla, zaustavljenog na raskrižju, koji nije imao registracijske oznake. Navedenom je dao znak da se parkira. Tada je vozač motocikla udario policijskog  službenika u ruku i udaljio se iako je na semaforu signaliziralo crveno svijetlo. 21-godišnji vozač motocikla uz kaznenu prijavu privest će se istražnom sucu Županijskog suda.

Jučer u popodnevnim satima, u Suhaču, došlo je do narušavanja javnog  reda i mira. 48-godišnjak je u vidno alkoholiziranom stanju, vikao i galamio te uputio prijetnje susjedima, dvojici braće, 37-godišnjaku i 43-godišnjaku. Priveden je u  službene prostorije policije i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu, dok je  kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja okolnosti upućenih prijetnji u tijeku.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Pozivamo vozače da, u sklopu preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2010“, od 7. do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila (opće stanje, kontrola kočnica i isparavanje tekućine za kočnice, donji postroj, ispušne plinove i svjetlosnu signalizaciju) u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.
Sve dodatne informacije nađite na našoj web-stranici: www.hak.hr ili doznajte u najbližoj stanici za tehnički pregled vozila.
Podsjetimo: tehnički ispravna vozila ključni su čimbenik sigurnosti cestovnog prometa.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK