Četvrtak, 4.06.2009.

OBAVIJEST

Na državnoj cesti Sinj-Dugopolje (D 1), zbog radova na rekonstrukciji križanja za radnu zonu "Kukuzovac", promet teče naizmjence. Na ostalim prometnicama Cetinskog kraja promet se odvija bez ograničenja i zastoja.

OBAVIJEST

Na području Grada Trilja odnosno naselja Trilj, Košute, Vedrine, Grab, Jabuka i čaporice tijekom ovog tjedna provodi se sustavna Deratizacija javno prometnih površina, domaćinstava i sustava kanalizacijske mreže. Deratizaciju provode djelatnici tvrtke CIAN iz Splita. Dezinsekcija će se vršiti u istim naseljima tijekom srpnja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 5. lipnja, u vremenu od 10,00 do 12,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači u Udovičićima i to zaseoci Džaja i Bilokapići. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju za drugi dan.

KRONIKA 92

Sinjska policija u suradnji s djelatnicima općeg kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinske identificirala je i uhvatila osobe koje su 1. travnja ove godine u 4 sata ujutro uz oružanu prijetnju automatskom puškom otuđile veću količinu novca iz casina Admiral u Sinju. Zbog ovog i ostalih razbojstva koji su učinjeni na području Splitsko-dalmatinske županije danas je u prostorijama PU Splitsko dalmatinske održana konferencija za novinstvo. Glasnogovornica Kraljević-Gudelj rekla je da je kod osumnjičenih pronađeno oružje s kojim su izvršili razbojstva, dio ukradenog nakita i manja količina novaca, jer su ukradeni novac ranije međusobno podijelili.


Sinjska policija jučer je dobila dojavu da su dvije osobe, muškarac i žena, u dobi od oko 40 godina, u zaseoku Babić u triljskom naselju Ugljane prevarile 78 - godišnjakinju. Prevaranti su starici kazali kako je dobila novac na njemačkom lotu, te su od nje zatražili 500 kuna kako bi joj navodni dobitak mogao biti isplaćen. Starica im je dala 300 kuna. Prevaru je prijavio njezin sin. Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve i slične prevare.

KONCERT U TRILJU


FOTO: Filip Ratković

Večeras u 19 sati u triljskom kinu koncert će održati učenici Glazbene škole Trilj. Na programu je 26 djela koja će izvesti učenici 1. i 2. razreda osnovne škole u klasi profesora Mirne Barać, Dobrile Veršić i Gorana Caktaša. Pokrovitelj koncerta je Gradsko poglavarstvo Trilja.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOSIPA šENTIJE

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira predstavljanje knjige Sinjanina Josipa šentije ''Skandinavizacija Balkana i helvetizacija Bosne''. O knjizi će govoriti predsjednik Uprave izdavačke kuće školska knjiga Ante žužul, urednik u školskoj knjizi Dražen Budiša, publicist i diplomat Branko Salaj i autor. Predstavljanje će biti sutra, 5. lipnja, u 19,30 sati u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje znanstveno fantastični film "Star trek-zvjezdane staze". Početak je u 20,45 sati.