Srijeda, 4.06.2008.

KRONIKA 93

Sinoć oko 17 sati na obiteljskoj kući u triljskom naselju Gardun izbio je požar, najvjerojatnije uslijed udara groma. Očevidom, koji su obavili djelatnici Policijeke postaje Sinj, utvrđeno je da je požar izbio na utičnici telefona, te da se proširio na dijelove električne instalacije, tavan i alatnicu. U vrijeme izbijanja požara u kući nije bilo stanara. Požar su oko 18,30 sati ugasili vatrogasci DVD-a Trilj.

ODLIčNI REZULTATI GLAZBENE šKOLE JAKOVA GOTOVCA U šKOLSKOJ GODINI 2007./2008.

Učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca ove školske godine sudjelovala su na 3 županijska i državna natjecanja, na kojima su ostvarili zapažene rezultate.
-Na državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji, održanom početkom prosinca prošle godine, Mirna i Ivana Alfirević u glasovirskom duu, u klasi prof. Gordane Pavlić, osvojile su 2. nagradu.
-Na 46. Regionalnom natjecanju, održanom u ožujku i travnju ove godine u šibeniku, učenica Maja Tomašević na flauti, u klasi prof. Jasenke Markov Anterić, osvojila je 3. nagradu.
-Početkom svibnja ove godine održano je međunarodno natjecanje mladih glazbenika Jadrana - glasovira u Splitu i gitare u Makarskoj.
Miriam Filipović Grčić na glasoviru, u klasi prof. Nataše Ivančić osvojila je 2. nagradu.
Lara Vrgoč, na glasoviru, u klasi prof. Gordane Pavlić, osvojila je 2. nagradu.

Natan Zlodre, na gitari, u klasi prof. Zorana Melvana osvojio je 1. nagradu.
Učenici gitare u klasi prof. Gorana Caktaša Lovre Kondža i Mirta Grgat osvojili su 3. nagradu.

Podsjetimo da su danas u sinjskoj glazbenoj školi počele prijave kandidata za upis u novu školsku godinu. Prijave se primaju u prostorijama škole do 20. lipnja. Kandidati se mogu prijaviti za glasovir, gitaru, harmoniku, violinu, flautu, klarinet, saksofon i trubu.
Prijamni ispit održat će se 23. lipnja, s početkom u 10,00 sati.

OBAVIJEST

"Likomed Veterina" obavještava stanovnike Sinja da će se sutra i u petak na području Sinja obavljati proljetna deratizacija javnih površina. Deratizacija će se vršiti izlaganjem antikoagulanata 1. i 2. generacije. Za dodatne informacije građani mogu nazvati broj telefona 701 - 400.

Međunarodne utakmice na Gradskom stadionu?

UEFA-in ekspertni tim dolazi u Hrvatsku obaviti inspekciju stadiona, nakon ćega će ih klasificirati, pa će na osnovi toga biti poznato gdje će se ubuduće odigravati međunarodne utakmice u Hrvatskoj. Inspekcija Gradskog stadiona u Sinju obavit će se 5.lipnja 2008.godine (četvrtak) u 14:00 sati.
Uz UEFA-ine inspektore za stadione, g.Ceesa da Bruina i g. Davida Petriaschiyilia, bit će i delegacija HNS-a u sastavu Ivančice Sudac (voditelj Međunarodnog Odjela za licenciranje), Matije Crnogorca (stručnjak za infrastrukturalne kriterije Odjela za licenciranje) i Maje Bajrić (administrator Odjela za licenciranje).
IZVOR: www.nkjunak.hr

SNAžNO NEVRIJEME U CETINSKOM KRAJU

Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom i tučom, koje je jučer iznenada pogodilo gotovo cijelu Hrvatsku nije zaobišlo ni Cetinski kraj. U samo dva sata na našem području palo je 98,5 litara kiše po četvornom metru, a u protekla 24 sata sveukupno 110 litara - potvrdio nam je Dragan Milanović sa sinjske Meteorološke postaje. Sinjski vatrogasci su sa svojih 5 raspoloživih ekipa za vrijeme nevremena intervenirali čak 15 puta uglavnom na ispumpavanju vode u podrumskim prostorijama.Za nevremena poplavljene su neke prizemnice, dvorište sinjske crkve,štete su zabilježena i u tri stana na Trgu Gojka šuška, parkiralištu u istom naselju,a poplavljene su i glavne sinjske prometnice te štale na gradskom hipodromu.Za vrijeme nevremena pojedini dijelovi grada povremeno su ostajali i bez električne energije.
Jutros sinjska nadestarija provodi radove ponovnog krpanja rupa koje su nastale za vrijeme nevremena, pa djelatnici Nadcestarije reguliraju promet na D-1.

Kako doznajemo od mr. Ivane župić iz Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, pregledom sinjskog polja nisu zabilježena stradavanja poljoprivrednih usjeva, dok je mjestimična tuča praćena kišom na pojedinim djelovima oštetila nasade vinove loze.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA SINJA

Danas će se održati 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, na dnevnom je redu je 15 točaka od kojih izdvajamo Prijedlog Izmjena i dopuna Statuta grada, izvješće o godišnjem obračunu Proračuna grada Sinja za 2007. godinu, izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture, prijedlog programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta u 2008. godini , Prijedlog Odluke o volonterskom odnosno profesionalnom obavljanju dužnosti, Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o plaćama dužnosnika i djelatnika Grada Sinja.

OBAVIJEST

Radovi na kanalizacijskom kolektoru u ulicama Antuna Konstatina Matasa, Braće Radića i Odrina, bit će dovršeni za dva dana, potvrdila nam je v.d. pročelnica odjela za gospodarstvo Ankica Panza.
Sve dionice cesta na kojima su vršeni radovi biti će uskoro i asfaltirani te će na snagu ponovno stupiti redoviti režim prometovanja.

OBAVIJEST

Osnovna glazbena škola jakova Gotovca Sinj objavila je da prima prijave kandidata za upis u novu školsku godinu. Prijave će se moći obaviti u prostorijama škole od danas do 20. lipnja. Kandidati se mogu prijaviti za glasovir, gitaru, harmoniku, violinu, flautu, klarinet, saksofon i trubu. Prijamni ispit održat će se 23. lipnja, s početkom u 10,00 sati.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinom dojke iz Splita, u suradnji sa s Socijal-demokratskim forumom žena SDP - a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Edukacija će se obavljati sutra, 5. lipnja, u prostorijama SDP-a Sinj, s početkom u 16,00 sati. Za sve dodatne informacije, kao i za prijave, možete se obratiti na broj telefona 821-121.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,45 sati prikazuje se horor "Magla". Radnja filma smještena je u malo idilično mjesto gdje nakon žestoke oluje s jezera dolazi magla koja obavija grad i u kojoj se krije nešto opasno i prijeteće.