Ponedjeljak, 4.06.2007.

NEZADOVOLJNI RADNICI "DALMATINKE NOVA" OBRATILI SE GRADSKOJ UPRAVI ZA POMOć


Dvjestotinjak radnika Dalmatinke Nove jutros u 6 sati je došlo na posao. Na ulaznim vratima stajala je obavijest o korištenju godišnjeg odmora od 4. do 8. lipnja. Iako su očekivali da će im se obratiti netko iz uprave osim portira i stražara nikoga nije bilo. Nakon što se radnicima nije nitko obratio svi su došli u Gradsku upravu kako bi zatražili pomoć ne samo od lokalnih vlasti nego i od svih političkih stranaka koje djeluju u Sinju.

AUTOBUSI "AUTOPRIJEVOZA" PROMETUJU PO REDU VOžNJE

U tvrtku «Autoprijevoz» jutros su došli inspektori cestovnoga prometa kako bi sa stečajnim upraviteljem pokušali iznaći zajedničko riješenje o novonastalom problemu dopusnica za vozne linije. Nakon završenog sastanka stečajnog upravitelja, predstavnika sindikata i inspektora, doznajemo kako su sve linije redovite.

DJEčJA ALKA U SKLOPU "FLORAART"-A U ZAGREBU

Jučer je na zagrebačkom jezeru Bundek u sklopu obilježavanja dana Grada i velike međunarodne manifestacije cvijeća « Flora art» održana manifestacija Sinjana i Cetinjana na kojoj su nastupili KUD Kamešnica iz Otoka, mandolinski sastav «Božji pivčići» iz Hrvaca, članovi Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja, sinjske mažoretkinje, gusar Marko Kunac i mladi pjevač Josip Gugić koji su izveli prigodni kulturno umjetnički program. Posebna atrakcija za više od 1000 nazočnih bila je dječja alka cetinskog kraja koju je osvojio alkarić - Ante Kekez iz Hrvaca.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra će se održati 19. sjednica Gradskog vijeća grada Sinja za koju je predviđen dnevni red od 14 točaka. Izvješće o godišnjem obračunu proračuna za 2006. godinu , Prijedlog zaključka o pokretanju postupka za izmjene i dopune provedbenih odredbi urbanističkog plana Gospodarske zone Kukuzovac, Izvješće o naplati komunalnog doprinosa za proteklu godinu te prijedlog programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području grada Sinja 2007. godinu samo su neke od zanimljivih točaka o kojima će raspravljati gradski vijećnici. Sjednica je najavljena za 11 sati.

OBAVIJEST

U osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca do 21. lipnja primaju se prijave kandidata za upis tu školu. Kandidati se mogu prijaviti za glasovir, gitaru, harmoniku, violinu, flautu, klarinet i saksofon.
Prijemni ispit održat će se 26. lipnja, s početkom u 10,00 sati.

IZLOžBA RADOVA POLAZNIKE šKOLE SLIKANJA

U organizaciji Udruge Srma Sinj u palači Tripalo otvorena je izložba radova polaznika radionice slikanja za odrasle. Izloženo je 50-tak radova u akvarelu, olovci, pastelu i kombiniranim tehnikama, koji se mogu pogledati do sutra , od 9,30 do 12,30 i od 17,30 do 20,30.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U prostorijama sinjske HVIDRA-e otvorena je izložba fotografija i ostale arhivske građe o 2. bojnoj 4. gardijske brigade. Izložba se može pogledati od ponedjeljka do srijede u uredovno vremenu HVIDRA-e.

SPORT

U pretposljednjem susretu 3. HNL Junak je u Stobreču pobijedio Primorca 3:1, dok su nogometaši Glavica na svom travnjaku u 4. HNL pobijedili Hrvace 3:1, a OSK na svom travnjaku ekipu DOšK-a 6:1.

Na Gradskom bazenu proteklog vikenda održano je prvenstvo Hrvatske za veterane u vaterpolu. Nastupilo je 8 ekipa a uvjerljivo su najbolji bili vaterpolisti «šipana» za koje su nastupili istaknuti bivši reprezentativci Pašvalin, đuho Bebić i dr.

Na Plitvičkom maratonu naši atletičari postigli su odlične rezultate. Izdvajamo 1. mjesto Lidije Rajčić iz Atletskog kluba Sinj i 3. mjesto Tomislava Brčića iz Atletskog kluba Otok.