Subota, 4.06.2005.

H1 POčINJE S RADOM

Operater fiksne telefonije tvrtka Portus i njena mreža H1 prošli su na tehničkom pregledu komisije Hrvatske agencije za telekomunikacije pa najavljuju da će njihovi korisnici idućeg tjedna moći početi telefonirati preko H1 mreže.
Iz Portusa naglašavaju da su do sada zaprimili oko 10,000 zahtjeva za korisnički ugovor.

POLOžEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVU CRKVU U KOšUTAMA

Splitsko-makarski nadbiskup. Msgr. Marin Barišić u Košutama je, u naselju Općine Trilj u povodu blagdana Srca Isusova položio kamen temeljac za izgradnju filijalne crkve. Pred mnogobrojnim vjernicima, predstavnicima gradske i civilne vlasti msgr. Barišić služio je svečano misno slavlje te je u propovijedi posebno istaknuo kako bi bez Kristove ljubavi svijet bio na klimavim temeljima te je dodao da buduća crkva u Košutama, posvećena Srcu Isusovu i Ivanu Pavlu drugom treba biti filijalom ljubavi Božje.

Dodajmo ovome da se crkva gradi na lokaciji uz groblje i mrtvačnicu. Radove će izvoditi tvrtka Konstruktor, a sredstva će se osigurati iz splitsko-makarske nadbiskupije, vjernika župe Trilja, te uz donacije.

OBAVIJEST IZ UHBDDR-a SINJ

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Sinj obavještava sve članove udruge kojima je izdata iskaznica udruge i koji imaju djecu do 12 godina starosti da mogu predignuti dječje darove u nedjelju u 18 sati u prostosrijama udruge na adresi Luka br. 7.

Prilikom preuzimanja darova dijelit će se promidžbeni materijali kao što su brošure , letci i dječje majice, a sve u cilju akcije "Oprez, oružje i mine", kojom se nastoje što bolje educirati djeca i sami roditelji.

AKCIJA "VOLIM HRVATSKU" U TRILJU

Turistička zajednica grada Trilja u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice" Volim Hrvatsku" pod sloganom Više cvijeća manje smeća, obajavila je javni natječaj za izbor najljepše okućnice privatne kuće te za izbor najljepšeg balkona ili terase privatne kuće ili stambene zgrade.

Prijave se zaprimaju do 30.lipnja telefonom na broj 832-510, pismeno na adresu Bana Jelačića 40 ili izravno u uredu Turističke zajednice grada Trilja.Prijave mogu sadržavati ime i prezime predlagača, adresu, kontakt telegon, a poželjno je predočenje fotografije kandidiranog objekta.

Kriteriji ocjenjivanja su urednost, cvjetnost, hortikulturno uređenje te utjecaj na izgled ulice.Do 15 srpnja nadležna će komisija obići sve prijavljene kandidate ,a proglašenje najboljih uz dodjelu nagrada bit će u sklopu Dana Sv. Mihovila .

SPORT

Središnji športski događaj u Hrvatskoj danas je kvalifikacijska utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo. U 17 sati u Bugarskoj sastaju se Bugarska i Hrvatska.

Sutra je na rasporedu posljednje kolo Treće hrvatske nogometne lige Jug, u kojem nogometaši Junaka, dočekuju vodećeg Konavljanina . Susret počinje u 17,30 sati.

U isto vrijeme na rasposredu je posljednje kolo Prve županijske nogometne lige u kojem se igra i derbi Cetinskog kraja Hrvace- Tekstilac , a od naših klubova OSK dočekuje Mladost, a Glavice igraju u Vranjicu protiv Omladinca.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se uglavnom sunčano sa slabim vjetrom. Tek krajem dana moguć razvoj slabe do umjerene naoblake, no i dalje vruće i sparno uz najvišu dnevnu tempetraruru zraka do 30 Celzijevih stupnjeva.