Srijeda, 4.05.2011.

Međunarodni dan vatrogasacaDanas je blagdan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Međunarodni je dan vatrogasaca. Blagdan svetog Florijana obilježava se prigodnim misama u svim mjestima i naseljima u kojima djeluju dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe. Vatrogasci se danas sjećaju svojih preminulih kolega i onih koji su svoje živote dali u obrani Domovine.

Tako su jutros članovi sinjskog DVD – a kod središnjeg križa na groblju Sv. Frane položili vijence i zapalili svijeće za svoje preminule i poginule kolege.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sporazumi o suradnji i prijateljstvu između Vukovara, Sinja, Šibenika i Trogira

Na temelju odluke Gradskog vijeća Grada Vukovara, 02. svibanja 2011.g., su u Vukovaru potpisani Sporazumi o prijateljstvu i suradnji između Grada Vukovara i gradova Sinj, Šibenik i Trogir. Sporazume su potpisali gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, zamjenik gradonačelnika Šibenika Franko Vidović, gradonačelnik Trogira Damir Rilje i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.
IZVOR: GRAD SINJ

GOSPIN MJESEC SVIBANJ


Marijo, svibnja kraljice, moli za nas!


* SVIBANJSKA POBOŽNOST: svaku večer prije večernje sv. mise u 19 sati.

* PRVA SV. PRIČEST u SINJU: - u nedjelju, 8. svibnja u 9 sati;
- prvopričesnici Sinja, Radošića i Planice;
- sv. ispovijed u subotu, 7. svibnja u 10 sati.

* BLAGDAN SV. LEOPOLDA MANDIĆA: - u četvrtak, 12. svibnja / slavlje u Karakašici/S.

* SLAVLJE SVETE KRIZME: - u subotu i nedjelju, 14. i 15. svibnja u 10 sati;
- krizmanici područnih crkava i dio Sinju u subotu (o. Nadbiskup);
- krizmanici Sinja /drugi dio/ u nedjelju (mons. Šimundža);
- sv. ispovijed za krizmanike i kumove u petak, 13. svibnja u 18 sati.
- susret krizmanika i roditelja s Nadbiskupom - 2.5. i 10.5. u 19.30 h.

* PRVA SV. PRIČEST U PODRUČNIM CRKVAMA: - u nedjelju, 22. svibnja u 10 sati;
- prvopričesnici Brnaza, Glavica, Čitluka/J. i Lučana;
- sv. ispovijed u subotu, 21. svibnja /prije podne;
- prva pričest u Karakašici/S. - u nedjelju, 8. svibnja.

IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Još jedan u nizu Natanovih uspjeha

Mladi sinjski glazbenik Natan Zlodre, učenik završnog razreda OGŠ 'Jakova Gorovca' Sinj, u klasi prof. Zorana Melvana, nastupio je u finalu Međunarodnog natjecanja glazbene mladeži za XVII Lions Grand Prix.
Natjecanje je održano u Rijeci od 27. do 29. travnja i nastavak je izlučnog natjecanja regije jug, na kojem je Natan, među šest kandidata u svim kategorijama instrumenata, osvojio najviše bodova.
U finalnom natjecanju u Rijeci Natan Zlodre osvojio je 3. nagradu među 27 kandidata, te je izabran među 14 glazbenika koji su nastupili na svečanom završnom koncertu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci 30. travnja, gdje je svirao kompoziciju koju je odredio žiri. Ovo je još jedan u nizu uspjeha Natana Zlodre, pogotovo zbog činjenice da su među kandidatima bili srednjoškolci i studenti Muzičke akademije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Košarka: A-1 liga, Liga za prvaka: Zadar - Alkar 76:61

Prohodnost cesta

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, ali se vozi uz ograničenje od 60 km/h. Jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

Zastoji su mogući na dionicama na kojima su radovi u tijeku.
IZVOR: HAK
...