Utorak, 4.05.2010.

Kotromanovićevi časnici na obavijesnim razgovorima o topničkim dnevnicima

Pripadnici 126. brigade satnik Stipe Doljanin, bojnik Ante Glavan, satnik Mišo Čabo i Damir Bogdan, koji su tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja bili u zapovjedništvu Operativne grupe Sinj kojom je zapovjedao stožerni brigadir i SDP-ov saborski zastupnik Ante Kotromanović, u utorak su bili na obavijesnom razgovoru u Policijskoj upravi Split. Saznali smo da je u korektnim razgovorima policijske inspektore zanimala uloga Operativne grupe Sinj tijekom Oluje, a posebno su zapitkivali o topničkim dnevnicima i zemljovidima. Kako je u više navrata isticao Ante Kotromanović, u Oluji Operativna grupa Sinj nije imala dalekometno topništvo.
Ante Kotromanović je u SAD-u pa ga nismo uspjeli dobiti za komentar o pozivanju na obavijesne razgovore njegovih suboraca te ga u pitati očekuje li i osobno ponovni poziv.
Podsjetimo, Kotromanović je na temu topničkih dnevnika već davao iskaz i to istražiteljima iz Haaga.
Toni Paštar
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

Sjednica Upravnog odbora VAD-a

Nakon održane konstituirajuće sjednice novog upravnog odbora VAD-a večeras će se održati prva radna sjednica za koju je predviđeno 6 točaka dnevnoga reda. Izdvajamo: Informacija o započetim projektima, tijek aktivnosti oko izgradnje Alkarskih dvora i imenovanje novog povjerenstva za praćenje izgradnje Dvora

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja organizira hodočašće u Međugorje, 5. lipnja, gdje će članovi na brdu ukazanja postaviti ploču zahvale. Zainteresirani članovi, i ostali koji podržavaju rad Udruge, mogu se prijaviti organizatorima najkasnije do 20. svibnja na brojeve mobitela: 098 1 777 506 ili 098 920 40 88.

Obavijest

Dječji vrtić "Ana" iz Dicma obavlja upise djece u novu pedagošku godinu. Prijave se primaju do 21. svibnja, četvrtkom od 8,00 do 12,00 i petkom od 14,00 do 18,00 sati. Informacije na broj telefona 837 – 268.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 5. svibnja, od 9,00 do 14,00 sati, bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Glavica, naselja Dinarina, Kuštre i Vuković. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi

Odražan skup radnika "Dalmatinke Nove" d.d. u stečaju

Oko 30-ak radnika Dalmatinke Nove u stečaju jutros se okupilo pred tvornicom gdje su izrazili nezadovoljstvo dosadašnjim tijekom prodaje tvornice. Od dogradonačelnika Zorana Vujanovića zatražili su da ih primi gradonačelnik Ivica Glavan, koji je to i učinio. Radnici od gradonačelnika traže da se u postupak prodaje i rješavanja problema Dalmatinke uključe sve razine vlasti preko grada i županije do države

Dan vatrogasaca

Danas, 4. svibnja,  je Dan vatrogasaca koji je na poseban način obilježilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj. Članovi DVD-a položili su vijence na centralni križ na gradskom groblju za sve preminule kolege.

Počela je provedba programa javnih radova

Počela je provedba programa javnih radova kojeg organiziraju  grad Sinj  i Zavod za zapošljavanje. Program socijalnih usluga organizira Crveni križ na način da petnaest zaposlenih žena od petka do ponedjeljka pružaju usluge  korisnicima kojima je potrebna pomoć i njega.

U sklopu programa javnih radova Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje Grad  Trilj uključio je 6 djelatnika iz područja socijalne skrbi–pomoć starijim i nemoćnim osobama na svom području. Iz grada Trilja su zamolili sve koji se tako osjećaju ili znaju nekoga kome je takva pomoć potrebna da se jave u Grad Trilj ili na broj telefona 831-030 ili 831- 135.

Obavijest

Grad Trilj i Udruga žena " Triljanke " organiziraju predavanje na temu: "VAŽNOST RANOG OTKRIVANJA RAKA DOJKE". Predavač je dr. Ingrid Tripković, a predavanje će se održati u srijedu u 14,00 sati, u kino dvorani Trilj. Upis za ultrazvučni pregled dojke može se obaviti na broj mobitela 098 322 443.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj u četvrtak, 6. svibnja, od 9 do 13 sati održat će se akcija darivanja krvi. Akciji će pristupiti ovogodišni maturanti sinjskih srednjih škola.
Vrijedno je spomenuti da će se ovoj akciji priključiti i mještani Brnaza koji će darovati krv za potrebe tranfuzije njihovom mještaninu, 10–godišnjem Vatroslavu Masteli

Obavijest

Dječji vrtić "Sretno dijete" iz Hrvaca započeo s upisima u vrtić za narednu pedagošku godinu. Upisi se obavljaju od 08.00 do 12.00 sati, do 31. svibnja.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazivat će se američka akcijska komedija “Kick –Ass”.

Sport

Hrvace danas, 4. svibnja, u 17 sati igraju sa Konavljaninom na njihovom terenu utakmice 3. HNL.

Večeras od 19,45 igra se susret 2. HRL lige Jug za rukometašice između ŽRK Sinj i Orkana iz Dugog Rata.

Alkar sutra, 5. svibnja,  u 20 sati igra susret 4. kola kvalifikacija za A1 ligu protiv Šibenika u Gradskoj dvorani u Sinju.

Kronika 92

Jučer su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 31-godišnjakom. Osnovano se sumnja kako su jučer na sinjskom području,  provalili u aparat za igru koji se nalazio u caffe baru, te otuđili veću količinu novca. Slijedi im podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD