Ponedjeljak, 4.05.2009.

UPRAVA AUTOPRIJEVOZA SINJ I DALJE BEZ ODGOVORA NA ZAHTJEV SINDIKATA VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA

Uprava sinjskog poduzeća Autoprijevoz još nije odgovorila na zahtjev Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza za sazivanjem sastanka. Stoga je Sindikat Upravi i danas uputio poziv za hitno održavanje sastanka predstavnika Sindikata i Uprave društva u svezi ostvarivanja prava radnika iz radnoga odnosa. Sindikat traži od Uprave da se sastanak održi do 8. svibnja.

"BLAGDAN SVETOG FLORIJANA"Danas je blagdan svetoga Florijana, zaštitnika vatre i vatrogasaca. Izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj jutros je položilo vijenac i zapalilo svijeće na Središnjem križu gradskog groblja Svetoga Frane za sve umrle vatrogasce članove DVD-a Sinj.

Triljski vatrogasci jučer su položili cvijeće i zapalili svijeće na posljednjim počivalištima vatrogasaca - članova DVD-a Trilj. Nakon toga nazočili su misnom slavlju u crkvi svetoga Mihovila.

Svibanj je mjesec zaštite od požara tijekom kojega će sinjske vatrogasce posjetiti djeca predškolskog uzrasta i učenici nižih razreda osnovnih škola. Prilikom posjete Vatrogasnom domu vatrogasci će mališane upoznati s opremom kojom se služe u svom poslu.

"SKUP PLANINARA DALMACIJE"

Planinarsko društvo "Jelinak" iz Trilja domaćin je skupa planinara Dalmacije koji će se održati na Kamešnici, na predjelu žlabina. Domaćini pozivaju sve građane, ljubitelje prirode da im se u subotu i nedjelju, 9. i 10. svibnja pridruže na skupu. Organizatori ističu kako se očekuje dolazak oko 500 planinara iz Dalmacije i drugih krajeva Hrvatske, te Bosne i Hercegovine. Svi koji će na skup planinara doći u subotu sobom trebaju ponijeti šatore zbog noćenja. U nedjelju je organiziran polazak u 8 sati s Gornjih Voštana. Istoga dana na žlabini u 12,30 sati don Josip Dukić služit će svetu misu. Sudionici skupa sobom trebaju ponijeti i pribor za jelo. Informacije i prijave na brojeve 098 832 611 ili 091 558 8196.

KINO DANAS

Večeras se u sinjskom kinu od 20,30 sati prikazuje domaći film "Metastaze" sa Rene Bitorajcem u glavnoj ulozi. Redatelj je Branko Schmidt.