Petak, 4.05.2007.

DAN SVETOG FLORIJANAIzaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj danas je u povodu dana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, na sinjskom groblju Svetog Frane položilo vijence i zapalilo svijeće za sve umrle vatrogasce sa sinjskog područja. Podsjetimo kako Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj ove godine obilježava i stotu godišnjicu rada i djelovanja.

POSJET UčENIKA IZ DIJONA

Učenici srednje škole iz francuskog Dijona u projektu razmjene učenika borave kao gosti sinjske Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića. Od nedjelje su Francuski učenici posjetili nekoliko destinacija u Dalmaciji. Kako kaže njihov profesor Nenad Babić oduševljeni su ljepotama našega kraja. U sklopu gostovanja posjetili su i splitsko brodogradilišta a očekuje ih posjet Hidroelektrani Orlovac.

UPISI U DJEčJE VRTIćE

U većini dječjih vrtića na području Cetinskog kraja počeli su, ili su najavljeni, upisi u novu pedagošku godinu. Do utorka se upisi obavljaju u Dječjem vrtiću «Bili cvitak» Sinj, a do 21. svibnja u triljskom vrtiću. U Dječji vrtić žabica Otok prijave će se primati od ponedjeljka do 18. svibnja. Upisati se mogu djeca od navršene treće godine život.

KINO DANAS

Večeras se u 19,00 sati u sinjskom kinu prikazuje američka komedija «NORBIT» u kojoj čak tri uloge igra Eddie Murphy. U 20,30 na rasporedu je američka romantična komedija «Glazba i stihovi» u kojoj glavne uloge igraju Hugh Grant i Drew Barrymore.

SPORT

Na gradskom stadionu sutra u 17 sati u susretu 3. HNL Jug igraju Junak i Dugopolje.

Utakmice 4. nogometne lige na rasporedu su u nedjelju. Igraju Hrvace i Dinara, OSK i Pag te Glavice i Polača.

Rukometašice igraju posljednje kolo u kojem Sinj dočekuje Dalmatinku iz Ploča, a Cetina ekipu Zadra. Rukometaši Cetinke igraju sa Zadrom.

Odbojkašice Sinja poslijepodne u dvorani osnovne škole Marka Marulića u 17,30 u posljednjem kolu ove sezone dočekuju ekipu župe Dubrovačke

Ovog vikenda atletičarke i atletičari Sinja nastupiti će na međunarodnom atletskom mitingu u Trstu.