Četvrtak, 4.05.2006.

RADNICI TVORNICE "DALMATINKA NOVA" I DALJE U šTRAJKU



Radnici tvornice konca "Dalmatinka Nova" već drugi dan su u štrajku zbog neisplate plaća za mjesec veljaču nekolicini radnika i neisplatu plaće svim radnicima za ožujak. Prema riječima sindikalne povjerenice Ive Radonje uprava je jučer pozvala sve djelatnike proizvodnje koji imaju ugovore na nekoliko mjeseci da dođu na rad u prvu jutarnju smjenu. No, i dalje oko 90 posto radnika u proizvodnji štrajka do ispunjavanja svojih zahtjeva.

štrajkaški odbor jučer je pregovarao sa nekolicinom članova uprave no nisu postignuti dogovori, uprava je zahtjevala da se radnici vrate na posao što su sindikalisti odbili.
što se tiče uprave "Dalmatinke Nove" oni se još uvijek nisu oglasili po tom pitanju.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINDIKATA VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA "AUTOPRIJEVOZ" SINJ

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj održao je konferenciju za novinare na kojoj je iznio nezadovoljstvo smanjenjem plaća čak i za 50 posto od dolaska strateškog partnera Jujnovića od travnja prošle godine. Predsjednik sindikata Ante Buljan zahtjeva provođenje istrage zbog, kako kaže, osnovane sumnje da je sklapanjem štetnih ugovora Autoprijevoz Sinj oštećen za iznos veći od 10 milijuna kuna.

OBAVIJEST IZ UDRUGE VETERANA DOMOVINSKOG RATA

članovi udruge veterana Domovinskoga rata Cetinskoga kraja i ove godine organiziraju hodočašće u Bleiburg 13. svibnja. Polazak iz Hrvaca najavljen je za 11 sati ispred restorana Vreba, a povratak sutradan. Besplatan prijevoz i boravak osigurali su poglavarstvo Hrvaca i drugi sponzori.

OBAVIJEST IZ UDRUGE RODITELJA I UDOVICA POGINULIH BRANITELJA

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskoga rata informira svoje članove koji su se prijavili za hodočašće u Međugorje da je polazak organiziran u subotu 6. svibnja s Alakarskoga trkališta u 8 sati. Iz udruge ističu kako je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektro-energetskim postrojenjima do petka od 8 do 14 i 30 bez napajanja električnom energijom biti će potrošaači na području Otoka i to naselja Brčići, Smoljo i Varvodići.

SPORT

Jučer su odigrane utakmice 1. županijske nogometne lige. U Makarskoj Zmaj Hrvace 4:0, OSK ALDi - Jadran Tučepi 3:1, Tekstilac-Orkan 1:4 i Omladinac-Glavice 0:0

VRIJEME


U Sinju je toplo i sunčano vrijeme. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 11 stupnjeva Celzijevih.