Ponedjeljak, 4.04.2016.

Na Javnim radovima u Sinju zaposleno 15 osoba

U petak, 1. travnja započela je provedba programa javnih radova na području Grada Sinja, kojim je za sada obuhvaćeno 15 osoba.
Podsjećamo, Grad Sinj od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zatražio je zapošljavanje od 25 do 30 osoba kroz program pomoći u kući, te isto toliko kroz program za uređenje tvrđave Grad i ispomoć u organizaciji kulturnih manifestacija tijekom godine. HZZ je za sada odobrio samo program pomoći u kući.
Kako doznajemo u sinjskoj Gradskoj upravi, za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba na Javnim radovima pristiglo je oko 250 prijava. Po završetku javnog poziva, Socijalno vijeće Grada Sinja odabralo je 15 kandidatkinja. Izbor je potvrdila gradonačelnica Kristina Križanac pa je s odabranim kandidatkinjama potpisan ugovor na 6 mjeseci tijekom kojih će pružati pomoć u kući starim i nemoćnim osoba s područja Sinja i okolnih naselja. Program pomoći u kući provodit će se preko GD Crvenog križa Sinj.
Zaposlenima na javnim radovima plaću će u stopostotnom iznosu financirati HZZ, a očekivana netto plaća je nešto viša od 2.500 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Članovi zbora Župe svetog Nikole posjetili stare i nemoćne


Članovi zbora Župe svetog Nikole iz Brnaza prošle subote, povodom uskršnjih blagdana, posjetili su Dom za starije i nemoćne u Brnazama.
Na oduševljenje štićenika Doma, zboraši su osim dobrog raspoloženja sa sobom donijeli uštipke i kolače. Kako doznajemo od članice zbora Vjerice Delije, tijekom dvosatnog posjeta sa štićenicima Doma družili su se uz pjesmu i ugodne razgovore, nastojeć im na taj način uljepšati uskršnje blagdane.
Ovakav posjet upriličen je i za Božić, a članovi zbora poručuju kako će i ubuduće posjećivati Dom za starije i nemoćne.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski šahisti poraženi od Klisa

U subotnjem susretu 1. kola III. lige jug, Šahovski klub Sinj poražen je od momčadi Klisa rezultatom 4.5 : 1.5.
Tablicu i poredak ćemo objaviti naknadno budući da još nije dostupna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR