Ponedjeljak, 4.04.2011.

Sport

4. kolo Lige za prvaka: Alkar-Zadar 52:69

Nova akcija udruge SRMA

Udruga Srma organizira volontersku akciju 'Uređenje dvorišnih klupa Centra Juraj Bonači u Sinju'. Akcija će se odvijati 5. i 6. travnja (utorak i srijeda) u vremenu od 14,30 do 17 h u dvorištu Centra Juraj Bonači. Sve materijale osigurali su Udruga Srma i donatori Marsan d.o.o., Staklo Riko i Aeromix. Udruga Srma poziva volontere i građane da se sutra i preksutra pridruže akciji.
Sastanak i dogovor s volonterima bit će danas u prostorijama Udruge Srma (Galerija Galiotović, ulaz s Alkarskog trkališta) u 17 h.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

'Prodana djevojka' na državnoj smotri

U nedjelju 3. travnja, u gradskoj kino dvorani U Sinju, nakon izvedbe posljednje predstave, održana je svečanost zatvaranja II. smotre kazališnih amatera Splitsko-dalmatinske županije.
Izaslanica Hrvatskog sabora kulture i službeni selektor za državnu smotru, redateljica i kazališni pedagog Nina Kleflin zahvalila je Sinjanima na savršenoj organizaciji, te proglasila pobjednike po pojedinim kategorijama i ukupnog pobjednika smotre, predstavu 'Prodana djevojka' u izvedbi K.U.U. Gata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Teško ozlijeđen u slijetanju s ceste

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer poslijepodne, oko 17,20 sati na lokalnoj cesti u triljskom naselju Tijarica, teže tjelesne ozljede zadobio je 56-godišnji vozač. Kolima Hitne medicinske pomoći prevežen je u KBC Split gdje je zadržan na liječenju.
Vozač je u vrijeme nesreće bio sam u automobilu, nad kojim izgubio nadzor iz još neutvrđenih razloga. Iz vozila su ga izvukli vatrogasci DVD-a Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Petak, 01.travnja 2011.
KOŠARKA, 3. kolo A1 košarkaške lige za prvaka - K.C 'Dražen Petrović' Zagreb, KK Zagreb - KK Alkar 100:84

ODBOJKA
2. HOL - jug, Vodice - ŽOK Sinj 0:3

Subota, 02.travnja 2011.
21. kolo 2. HNL, HAŠK–Zagreb-Junak 2:0
24. kolo 3. HNL - jug, Hrvace-Primorac Biograd 1:0
4. HNL jug, OSK-Župa Dubrovačka 1:0

RUKOMET
2. HRL-jug (rukometaši), Trogir - Kamičak 27:28
2. HRL-jug (rukometašice), Trogir - ŽRK Sinj 16:23

RAGBI
1. HRL, RK Sinj-Makarska rivijera 31:15
...

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na mjestima gdje su u tijeku radovi.
Zbog obnove mosta „Vaganac“, za promet zatvorena je dionica državne ceste od Grabovca do graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom (D 1), a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac (D 50)-Špilnik (D 52)-Borje (D 1)-Prijeboj (D 504)-GP Ličko Petrovo Selo.
Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
Na autocesti A 1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika.
IZVOR: HAK
...