Petak, 4.04.2008.

"NOć STUDENATA CETINSKE KRAJINE"U Zagrebu, 03.travnja 2008. godine u clubu Roko&Akademija održana je "Noć studenata Cetinske krajine" u organizaciji udruge "Studenti Cetinske krajine"-Zagreb.
Oko pet stotina Cetinjana i njihovih gostiju zabavljala je klapa Fjabula a uz Cetinjane najbrojniji gosti bili su zadarski i studenti iz Hrvatskog zagorja. Uz "Zagora me rodila" i "Cetina" pivalo se i slavilo do ranih jutarnjih sati. Cilj ove Noći i sličnih događanja koje udruga organizira je upoznavanje i povezivanje Cetinskih studenata kojih u Zagrebu ima jako puno, a nedovoljno ili nažalost nikako se ne poznaju. Posebno nas veseli što su nam na ovoj noći pristupili studenti koji su porijeklom, odnosno čiji su roditelji s područja Cetinske krajine a trenutno su u Zagrebu. Tijekom cijele noći, na nekoliko video zidova putem slide showa prikazano je oko šest stotina fotografija sa motivima gradova i općina Cetinske krajine, s motivima čudotvorne Gospe Sinjske, Alke, Cetine, Kamešnice i narodne nošnje te smo i na taj način doprinijeli u prezentaciji rodnog kraja.

NEMA DOGOVORA OKO SUDBINE GRADSKOG BAZENA


FOTO: www.glasdalmacije.com

Nakon jučerašnjeg sastanka Povjerenstva za Gradski bazen i predstavnika kreditora izgradnje gradskog bazena Hypo banke koji su na sastanku trebali iznaći riješenje problema funkcioniranja Gradskog bazena zaključeno je kako je Grad ionako već prezadužen kako bi otkupio Gradski bazen, a s druge strane tvrtka Tim sport i Hypo banka trebali bi pokušati iznaći zajednička riješenja, a Grad bi u interesu svojih sugrađana, kako je rekao član povjerenstva Neven ćurković, sudjelovao i sufinancirao određeno poslovanje bazena samo u slučaju ako bi tvtka Tim Sport pribavila dozvolu o uporabljivosti.
Vlasnik tvrtke Tim Sport Milivoj Bebić istaknuo je da je zatečen takvom odlukom, jer pregovori nikada nisu vodili u tom pravcu nego isključivo o otkupu objekta, a u najgorem slučaju sportskog dijela. što se tiče dozvole ona nije problem, no Grad izgleda nije zainteresiran za objekat i bazen će izgleda doživjeti sudbinu onoga staroga-rekao je Bebić.

IZLOžBA SLIKA DAMJANA šOšIć DAME

U Galeriji Galiotović danas će biti otvorena izložba slikara Damjana šošić Dame. Izložba nosi naziv "Stine, more i kalvarija". Izložene su 33 slike u tehnici ulja na platnu. Izložba će biti otvorena do 12. travnja.

KINO DANAS

U Gradskom kinu večeras u 19,45 sati igra film " Zauvijek djeveruša, nikada nevjesta". Mlada žena koja je stvorila svoju karijeru kao vječna djeveruša no koja nikada sama nije postala mladenkom suočava se sa svojom najgorom noćnom morom kad se njena sestra zaruči sa muškarcem njenih snova. Na sreću, vjenčanje dovede i muškarca koji će promijeniti njen status vječne djeveruše.

SPORT

Zbog smrti Hrvoja ćustića nogometaša Zadra mnogi predviđeni susreti spotskih natjecanja su odgođeni.
Košarkaški susret A1 lige skupina za ostanak koji se trebao odigrati sutra u 19,30 sati u Sinju između Alkara i dubrovnika igrati će se u nedjelju u isto vrijeme.

Svi susreti 3.HNL odgođeni su za utorak 08.travnja, a svoje susrete ekipe 4. HNL jug igrat će u srijedu 09.travnja.
Atletski klub Sinj 11. godinu za redom u Sinju organizira natjecanje najboljih atletičara dugoprugaša u polumaratonu, koji će se održati u nedjelju. Natjecanje će se bodovati za pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske. Osim polumaratona održat će se i 3. kolo prve Hrvatske cestovne lige RUN REEBOK TROPY te 2. utrka za građane i 2. utrka Hrvatskog juniorskog kupa. Start svih utrka je u 10 sati ispred pošte u Sinju. Organizator poziva sve da se u što većem broju uključe u utrku građana na 5 km. Prijave za trke primat će se u subotu u hotelu Alkar od 18 do 20 sati, ili na sam dan trke u dvorani kod kina od 08 do 09,30 sati. Sve informacije mogu se dobiti na telefon 091 523 6355.

Sutra se igraju rukometni drugoligaški susreti:
U 14,15 sati u Sinju igraju žRK Sinj i Vrgorac, a u 16,15 sati sastaju se Cetina i Kaštela. Rukometaši Cetinke gostuju u šibeniku, a Kamičak u Solinu.