Srijeda, 4.04.2007.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE MLADIH HSLS-a OGRANAK SINJ

DANA 04.04.2007 godine u prostorijama HSLS-a održana je konferencija za novinare u organizaciji mladih HSLS-a ogranak SINJ. Konferenciju je vodio Zoran Klepo (predsjednik mladih HSLS-a Sinj, te član vijeća turističke zajednice grada Sinja) i Kristina Nuić (predsjednica mladih HSLS-a Split, te službeni turistički vodič za Splitsko-Dalmatinsku i šibensko-Kninsku županiju).
Tema konferencije za novinare je RAZVOJ TURIZMA U GRADU SINJU.

...

USKORO POčINJE ASFALTIRANJE NERAZVRSTANIH CESTA U OPćINI OTOK

Općinsko poglavarstvo Općine Otok, u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, kroz program EIB 2, vrši program asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Općine. Programom je obuhvaćeno 55 tisuća kvadrata, a u asfaltiranje će se uložiti oko 3 milijuna i 700 tisuća kuna bez PDV. Radovi bi trebali početi krajem travnja, a izvodit će ih poduzeće Asfaltne ceste Split.
Dodajmo ovome da su županijske ceste pripremile projekt rekonstrukcije županijske ceste Sinj - Otok, a radovi će početi do ljeta.

USKORO POčINJE PREDUPIS PRVVI RAZRED

U osnovnoj školI Fra Pavla Vučkovića uskoro počinje predupis djece, školskih obveznika, u prvi razred školske godine 2007/2008. Predupis će se obavljati u tajništvu škole, od 16. do 30. travnja svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati. Prilikom predupisa odredit će se i nadnevak testiranja, koje će se obavljati u matičnoj školi u Sinju.
U prvi razred upisuju se djeca koja su do 1. travnja navršila 6 godina života. Upisati se mogu i djeca koja do toga roka nisu navršila šest godina života, ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece utvrdi da dijete može pohađati školi a isto odobri Ured državne uprave Splitsko - dalmatinske županije.

OBAVIJEST ZA čLANOVE UDRUGE "UTIS"

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja u subotu 14. travnja organizira hodočašće za invalidne osobe i članove njihovih obitelji u Međugorje. Zainteresirani članovi UTIS-a za upis se mogu javiti na telefon Udruge broj 660-080 ili 660-406 ili osobno doći u prostorije u Galeriju Galiotović, svakim radnim danom od 9,00 do 12,00 te srijedom od 17,30 do 19,30. Hodočašće je besplatno a autobus je osigurao gvardijan svetišta čudotvorne Gospe Sinjske fra Bože Vuleta.

ZDENKA BABIć-PETRIčEVIć U POSJETU ZAVODU FRA ANTE SEKELEZ

Saborska zastupnica HDZ-a Zdenka Babić-Petričević danas je posjetila Zavod za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Tom prilikom je predala darove Humanitarne zaklade za djecu Hrvatske djeci i ostalim štićenicima Zavoda. Donacija je osigurana zahvaljujući akciji «I jednom kunom može se pomoći». štićenici Zavoda za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici, uz još nekoliko dječjih domova u Hrvatskoj, ovakvu donaciju Zaklade primaju već četiri godine. U pratnji gospođe Babić Petričević bio je zastupnik iz Vrlike Niko Rebić.

PODJELA POKLON-PAKETA

Sutra u 10,00 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj počinje podjela poklon - paketa koje su korisnicima pomoći za uzdržavanje povodom Uskrsa osigurali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Gradsko poglavarstvo Grada Sinja. Paketi će se dijeliti i u petak od 7,30 do 10,00 sati.
U suradnji s poglavarstvom Grada Trilja i općinskim poglavarstvima Hrvaca, Dicma i Otoka, Sinjski Crveni križ osigurao je poklon pakete i za korisnike pomoći za uzdržavanje s područja tih naselja. Njima će se paketi dijeliti u četvrtak od 10,00 sati u mjestu njihog prebivališta.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

Uskrsna ispovijed u crkvi Gospe Sinjske počela je u 6,30 do 12,00 te od 17,00 do 19,30 sati.
U četvrtak, petak i subotu ispovijedat će se od 7,30 do 12,00, te od 16,00 do 18,30 sati.
U crkvama u Brnazama i Karakašici uskrsna ispovijed bit će od 17,00 sati.
Iz Svetišta Gospe Sinjske napominju da na Uskrs neće biti ispovijedanja.

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA BLAGDAN

Gradsko poglavarstvo grada Sinja odobrilo je rad prodavaonica i drugih oblika na malo pretežito prehrambenim proizvodima na uskrsni ponedjeljak 9. travnja u vremenu od 7 do 13 sati. O provođenju zaključka, izvijestili su iz Gradske uprave brinuti će Upravni odjel za komunalne djelatnosti.

SINJSKE MAžORETKINJE NA PRVENSTVU EUROPE

Sinjske mažoretkinje sutra odlaze na Europsko prvenstvo gdje će predstavljati Hrvatsku u twirlingu. Između 12 zemalja sinjanke će predstavljati Hrvatsku u 4 discipline, a očekivanja među takvom konkurencijom nisu baš prevelika ističe voditeljica naših mažoretkinja Davorka Dukić.
Svečano otvorenje trodnevnog Europskog prvenstva biti će sutra u domu Dražena Petrovića u Zagrebu.

SPORT

ALKAR - DUBRAVA 65:77
(16:12, 14:22, 17:21, 18:22)

Sinj, 03.04.2007.
Gledatelja:250, Suci: Basarić(ST), Goleš(šI), Tadić(ZD)
ALKAR: J.Blajić(3), Režić, Omrčen(7), M.Modrić(6), R.Caktaš, S.Modrić(3), Jadrijević, Jaman(2), T.Caktaš(9), S.Blajić(1), Bilobrk(18), Jagnjić(14)
DUBRAVA: Papak(2), Marić(11), Vragović(8), Bašljanj(13), Dolić(2), Gnjidić(17), Biško, Norac(7), Pušić(17), Gudelj, štefanac
IZVOR: kkalkar.net