Ponedjeljak, 4.03.2013.

Nikola Maroš prvak Hrvatske

Proteklog vikenda, u subotu, u Puli se održalo Zimsko prvenstvo Hrvatske na kružnoj stazi na kojem su nastupili i atletičari Atletskog kluba Sinj. Najzapaženiji nastup imao je Nikola Maroš koji je u najbrojnijoj konkurenciji, u trci na 400 metara, osvojio prvo mjesto s rezultatom 49,89. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Paul Bradbury promovira Sinj

U petak je Turistička zajednica grada Sinja ugostila bloggera Paula Bradburya, hrvatskog Britanca. Paul već deset godina živi u Jelsi na otoku Hvaru gdje je zasnovao obitelj, a po zanimanju je profesor engleskog, francuskog, njemačkog i ruskog jezika. Putem svog bloga www.total-hvar.com savjetuje turiste što posjetiti na otoku Hvaru, a odnedavno je pokrenuo blog o Splitu i okolici na adresi www.croatia-split.com.

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Osnovan HDSSD Dicmo

U Dicmu je u subotu osnovan općinski odbor HDSSD-a. Za predsjednika je izabran Nikola Nikica Despotović, a za potpredsjednike Zdravka Bešker i Mate Blajić. Dužnost tajnika obnašat će Ante Despotović, a rizničara Svjetlana Blajić.Osnivačkoj skupštini nazočilo je i predsjedništvo HDSSD-a, predvođeno dr. Hrvojem Tomasovićem, koji je kazao kako osnivačkom skupštinom u općini Dicmo počinje osnivanje podružnica za cijeli Cetinski kraj. Tomasović je najavio kako će do kraja ožujka HDSSD osnovati podružnice u Otoku, Hrvacama i u Sinju, što je najbolja priprema za lokalne izbore od kojih ova stranka mnogo očekuje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Porazi Glavica i OSK-a

Glavice i OSK porazima su otvorili proljetni dio natjecanja u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, Glavičani su pali na vlastitom terenu od Mladosti, dok su Otočani bodove ostavili u Vinjanima. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Nakon što je jučer ujutro oko 3.00 sata po dojavi o provali u Sinju policijski službenik zatekao i uhitio 25-godišnjaka, tijekom dana uhićen je i drugi počinitelj, također 25-godišnjak, koji je bio u bijegu. Nad obojicom je provedeno kriminalističko istraživanje i sumnjiče se da su oko 3.00 sata, u Sinju, provalili u prodavaonicu, i otuđili prehrambene proizvode i četiri boce alkoholnog pića. Protiv obojice je podnijeta kaznena prijava za tešku krađu.
U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljenom pretragom kuće kod jednog od počinitelja pronađene su dvije automatske puške, plinski pištolj, tri ručne bombe bez upaljača, više komada streljiva i jedan vojnički nož. Utvrđeno je da sve pripada 49-godišnjaku protiv kojeg je podnijeta kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.  
IZVOR: PU SD