Petak, 4.03.2011.

Večeras 'Krnjevalfest'

U organizaciji Krnjevalske udruge Grada Sinja večeras će se u sinjskom kinu, s početkom u 20 sati, održati Krnjevalfest. Voditelji festivala Žarko Romac – Žare i Saša Miletić – Skić kažu kako očekuju da će kino biti popunjeno do zadnjega mjesta jer su karte već odavno rasprodane.
Publika će imati prigodu vidjeti nastup 40-tak 'umjetnika' koji će se predstaviti s 30-tak glazbenih, plesnih i glumačkih točaka.
Krnjevalfest se do 2005. godine održavao svake godine, a od tada do ove svake druge. S obzirom na veliki interes i izvođača i publike, iz Krnjevalske udruge najavljuju kako će festival ubuduće održavati svake godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Košute: Upućena požurnica HC-u

U područnoj školi u Košutama sinoć je održan sastanak kojem su nazočili ravnatelj OŠ Trilj Davor Hrgović, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, predsjednica MO Košute Anđela Žolo i predstavnik Vijeća roditelja područne škole Miljenko Marić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Općina Otok: Poziv za javne radove

Općina Otok uputila je poziv nezaposlenim osobama za prijavu na rad u javnim radovima. Poziv se odnosi na osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje će biti raspoređene u programe održavanja javnih površina i uređenja okoliša i pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Za navedene programe traži se ukupno 27 osoba.
Kriteriji za zapošljavanje u programima javnih radova utvrđeni su od strane HZZ. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe koje su u evidenciji HZZ duže od 36 mjeseci. Prijavi je potrebno priložiti preslik osobne iskaznice, potvrdu HZZ-a i dokaz o ispunjavanju jednog ili više uvjeta propisanih od strane HZZ-a, Prijave se dostavljaju najkasnije do 10. ožujka 2011. godine u prostorijama općinske uprave (soba broj 5.).
Predviđeno trajanje radova je 6 mjeseci i to od 01. svibnja do 31. listopada 2011. godine. Sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u Općini Otok, tel. 834-503.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Seminari za bračne parove

Crkva u našoj Domovini tekuću je 2011. godinu proglasila Godinom obitelji, koja će se na više razina slaviti. Obitelj je kolijevka društva. Poslanju Crkve pripada zanimanje i briga za bračni i obiteljski život. Velikom broju naših obitelji na prvom je mjestu briga za materijalno, ali to nije jedino. Previše se snaga troši na nadvladavanje materijalno-fizičkih poteškoća. Duhovni život obitelji sveden je na minumum, za nj nema vremena.

S tim u vezi, naša župa i svetište Gospe Sinjske u ovoj godini želi započeti sustavniju brigu za obitelji. Želimo ponuditi bračnim parovima priliku za: dublji rast u vjeri, život po vrednotama duha, rast u uzajamnom poznavanju, dinamiku prihvaćanja i približavanja drugome i različitome u vlastitoj kući. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Dr. Bogdanović gradski vijećnik

Triljski vijećnici danas će održati 15. sjednicu Gradskog vijeća, koja će početi u 13 sati. Pred vijećnicima su 2. točke Dnevnoga reda:
1. Prijedlog Zaključka o prestanku mandata i početku mandata njegova zamjenika u Gradskom vijeću;
2. Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Trilja.
Prema našim saznanjima, vijećnik HSLS-a Ante Kundid zatražio je da ga se razriješi dužnosti gradskoga vijećnika kako ne bi došao u sukob interesa, s obzirom da je vlasnik tvrtke koja se namjerava javljati na natječaje Grada Trilja. Njegovo mjesto u Gradskom vijeću Trilja zauzet će dr. Mijo Bogdanović.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Provala u Vip centar

Noćas oko 00,15 sati u Glavičkoj ulici izvršeno je kazneno djelo teške krađe. Za sada nepoznati počinitelj razbio je staklo prodavaonice VIP centar Sinj te je otuđio laptop, vrijednosti 2.000,00 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog i u Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak.

Magla te vlažni i skliski kolnici otežavaju promet u unutrašnjosti.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Zbog radova danas od 13 do 13.30 bit će za sav promet zatvorena brza cesta Solin-Klis (D 1). Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK