Srijeda, 4.03.2009.

PREDSJEDNIšTVO SINJSKOG HDZ-a PODRžALO KANDIDATURU dr. IVANA NASIćA ZA SINJSKOG GRADONAčELNIKAPredsjednik sinjskog HDZ-a dr. Stipe Jukić potvrdio je kako je predsjedništvo HDZ-a Sinj na sinoćnoj sjednici jednoglasno podržalo kandidaturu Ivana Nasića za gradonačelnika Sinja na sljedećim lokalnim izborima. Konačna odluka o kandidatu donijet će se na sjednici Gradskog odbora HDZ-a koja će se održati u ponedjeljak u 20.00 sati.

SINJSKI AUTOPRIJEVOZ

Nastavlja se priča o kršenju radničkih prava zaposlenika u sinjskom Autoprijevozu. Danas smo dobili priopćenje sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske u Autoprijevozu Sinj, u kojem radnici pozivaju direktora Jakova Jerkana da kaže sinjskoj javnosti što je danas Autoprijevoz. Priopćenje u cjelosti donosimo u Dnevniku HIT Radija u 16,00 sati.

U SPLITU OTVOREN SAJAM "GAST"

Od danas do nedjelje u Splitu se održava sajam GAST. Sajam je otvorio predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, a otvaranju su nazočili i ministar turizma Damir Bajs, župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader, gradonačelnik Splita Ivan Kuret te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević. Na ovom sajmu izlaže Turistička zajednica grada Sinja, sinjski ugostitelji, braniteljske zadruge iz Cetinskog kraja te drugi obrti i poduzetnici.

POčINJE IZGRADNJA SPORTSKE DVORANE U HRVACAMA

Općina Hrvace i Ministarstvo regionalnog razvoja potpisali su Ugovor o sufinanciranju izgradnje sportske dvorane u Hrvacama. Predračunska vrijednost radova je 10 milijuna i 980 tisuća kuna. Radovi bi trebali početi tijekom ove godine, a dvorana bi u cijelosti trebala biti gotova do kraja iduće godine.

OBAVIJEST

Dječji vrtić "Bili cvitak" Sinj prima prijave za upis djece u program Predškole. Roditelji budućih školskih obveznika, rođenih od 1. travnja 2003. do 1. travnja 2004. godine, s mjestom stanovanja u Hanu, Bajagiću, Gljevu, Karakašici, čitluku, Jasenskom, Turjacima, Lučanima i Radošiću, trebaju se javiti u dječji vrtić Bili cvitak u ulici Antuna Konstatina Matasa 8 u Sinju, odnosno na broj telefona 825 617 ili 821 177, od 8,00 do 12,00 sati.

KRONIKA 92

PP SINJ, 03.03.2009.g., u poslijepodnevnim satima, u Oš na širem sinjskom području, nepoznata muška maskirana osoba je ušla u zbornicu, te je uz prijetnju oružjem oduzela nekoliko dnevnika, te nakon toga pobjegla u nepoznatom pravcu. U to vrijeme u školi su se nalazile nekoliko čistačica i nastavnika, nastava se nije održavala i nitko od nazočnih nije ozlijeđen.

PGP TRILJ, 03.03.2009.g., poslijepodne, na GP Kamensko, na izlazu iz RH, izvršena je granična kontrola osobnog vozila marke Golf, zagrebačkih registarskih oznaka i tridesetogodišnjeg vozača iz Zagreba, nakon čega je pristupio graničnoj kontroli kod granične policije BiH. Međutim, nakon petnaestak minuta, tridesetogodišnjak je pobjegao policajcima BiH, dok je vozilo ostavio, nakon čega je zaobišao i policijske službenike PGP Trilj koji su ga primijetili i uhitili. Tijekom prekršajne obrade doznalo se da je razlog bijega navodna raspisana potraga zbog počinjenja kaznenog djela u BiH. Protiv navedenog je podnesena prekršajna prijava.
IZVOR: PU SD