Utorak, 4.03.2008.

KONFERENCIJA ZA NOVINAREJakov Dukić, Momčilo Balajić i Damir Talaja osobe koje su se u medijima spominjale kao supotpisnici «Sporazuma o realizaciji gospodarsko političkih interesa za grad Sinj" s glavnim tajnikom vladajućeg HDZ-a Ivanom Jarnjakom, sutra, 5. ožujka, u 12,00 sati u hotelu Alkar održat će konferenciju za novinare.
Jakov Dukić nam je potvrdio da će tema konferencije biti upravo Sporazum s Jarnjakom.

OBAVIJEST

Do 15 ožujka traju upisi djece sa triljskog područja u program male škole. Mala škola organizirat će se za onu djecu koja nisu uključena u vrtićki program. Upisi se vrše u triljskom dječjem vrtiću, a više informacija može se dobiti na broju 832-333.

PREDAVANJEU Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske sutra u 19 sati i 30 minuta održat će se predavanje na temu «Obitelj u okovima medija». Predavanje je namjenjeno prosvjetnim djelatinicima, a voditi će ga Ivica Ursić.

NOVE CIJENE NAFTNIH DERIVATA

Maloprodajne cijene naftnih derivata na Ininim su benzinskim postajama od ponoći poskupjele od 2,4 posto, koliko je poskupio Eurosuper 95, do pet posto, koliko je porasla cijena lož ulja. Prema novom cjeniku goriva, koji je objavljen na Ininim web stranicama, litra Supera 95 odsad stoji 8,25 kuna (do sada 8,05 kuna), što je poskupljenje za 2,5 posto, a litra Supera plus 98 8,60 kuna (do sada 8,38 kuna), što je povećanje za 2,6 posto Maloprodajna cijena Plavog dizela porasla je za tri posto, na 4,84 kune (do sada 4,70 kuna), a u postotku je najviše, za pet posto, poskupjelo lož ulje na 5,46 kuna po litri (do sada 5,20 kuna).

SPORT

Delegacija grada Sinja koju je predvodio dogradonačelnik Snježan šentija bila je u Austrijskom gradiću Sant Adre pored Klagenfurta gdje je s domaćinima dogovorila boravak kulturno-mjetničkih društava Glavica i Brnaza, dječje Alke iz Vučkovića te mladih nogometaša iz školi nogometa Sinj i Glavice koji će biti od 6. do 9. lipnja za vrijeme odigravanja Europskog nogometnog prvenstva.

U Sinju se pripremaju mlade reprezentacije Hrvatske i švedske uzrast do 17 godina za prijateljski nogometni susret koji će biti u četvrtak u 15 sati u Hrvacama.