Nedjelja, 4.03.2007.

Norca dočekali njegovi alkari

Piše: Duška čolović i Vito Perić
Foto: Karmen Mrkić
IZVOR: JUTARNJI LISTOTOK - Mirko neće izlaziti iz kuće, ne smije govoriti, a vi ne smijete snimati. Tim nas je riječima dočekao Ante Tadija Norac, otac generala HV-a Mirka Norca, koji je dobio slobodan vikend nakon što je odslužio polovicu od 12 godina zatvora za zločine počinjene u Gospiću.

Ispred Norčeve obiteljske kuće u zaseoku Norci pokraj Otoka jučer ujutro bilo je desetak ljudi, a članovi obitelji i prijatelji smjenjivali su se u kući pozdravljajući rođaka koji nije bio u Otoku šest godina.

Nakon što je proveo noć u obiteljskom okružju u rodnom mjestu Otok Dalmatinski kod Sinja, umirovljenog generala Mirka Norca, koji u glinskom zatvoru izdržava kaznu za ratne zločine, i jučer od ranog jutra posjećivali su brojni rođaci, prijatelji i članovi Alkarskog društva.

Bio sam u privatnom posjetu Mirku Norcu. Na prvi pogled izgleda očuvano s obzirom na sve što je prošao, rekao je predsjednik VAD-a Stipe Jukić

Iako su se brojni novinari okupili ispred njegove kuće, ni on ni obitelj nisu htjeli davati izjave, a također nisu dozvoljavali fotografiranje članova obitelji i kuće. Stanovnici zaseoka Norci izašli su na sve glavne putove prema kući oitelji Norac i tako onemogućavali pristup nepoznatim i nenajavljenim osobama.

- Ja znam da je to vaš posao, ali nemojte snimati kuću. Da dođe Papa, isto bih rekao, kazao je Norčev otac i dodao: "Njega su novinari sredili."

Na dočeku Norca, koji je u Otok stigao u petak na večer poslije 21 sat, bili su između ostalih i čelnici VAD-a, predsjednik dr. Stipe Jukić, dopredsjednik Dinko Bošnjak, bivši predsjednik Mate Jukić i drugi. Inače, prije samog dolaska u Otok, Norac, kojeg je vozio sadašnji vojvoda Ivan čikara, po izjavama nekih članova VAD-a nakratko je svratio u Sinj gdje je posjetio crkvu čudotvorne Gospe Sinjske i franjevački samostan. Jučer ujutro Norca su posjetili i alkarski harambaša Ivo Vukasović-Para i predsjednik časnog suda Alkarskog društva Andrija Filipović-Grčić. Vukasović se šalio s okupljenim novinarima obećavajući im da će Norac za pola sata prošetati središnjim sinjskim Trgom kralja Tomislava i ondje popiti kavu. Naravno, od toga nije bilo ništa.
...

POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESAREPUBLIKA HRVATSKA
GRAD SINJ
JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO (JPP)


POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA


Projekt
Grad Sinj (u daljnjem tekstu: Grad) traži privatnog partnera, tj. poduzetnika ili udružene privatne poduzetnike (u daljnjem tekstu: Izvršitelj), koji će svojim sredstvima financirati i ostvariti Projekt gradske športske dvorane.Projekt će se ostvariti sukladno ugovoru s Gradom (Ugovor) uz primjenu modela javno-privatnog partnerstva (JPP) poznatog pod nazivom privatna financijska inicijativa (Private Financing Initiative PFI).
...