Srijeda, 4.02.2015.

‘Didovina’ o 40 godina KD ‘Brnaze’U srijedu, 04. veljače u 13 sati u programu Hit radija emitira se još jedno izdanje emisije ‘Didovina’.

Prigodnim koncertom 30. siječnja u sinjskom gradskom kinu počelo je ovogodišnje obilježavanje 40. godina osnutka i kontinuiranog rada Kulturnog društva ‘Brnaze’.

KD Brnaze kroz ova četiri desetljeća postiglo je izvanredne rezultate, čuvajući ljubomorno baštinu i etno tradiciju svoga kraja diljem Hrvatske i ostalih zemalja. Na koncertu smo zabilježili izjave sadašnjih i bivših članova ovog društva koji su govorili o svim tim aktivnostima od 1975. do današnjih dana. Svojim nastupom Brnažane su pjesmama i plesovima svog livanjskog kraja počastili članovi KUD ‘Kamešnica’ iz Podhuma. Na ovoj svečarskoj večeri nastupile su i članice Ženske klape KUD-a Vrilo Obrovac Sinjski, a reportažu donosimo u novoj Didovini.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i obraditi u emisiji ‘Didovina’ možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Virtualna izložba na web stranici Galerije Sikirica

Od danas se na web stranicama Galerije Sikirica može pogledati virtualna izložba ‘Sinj-pogled na stvaranje jednoga grada’.
Digitalizirana građa se sastoji od starih fotografija, slika, razglednica, uporabnih predmeta koji su nastali i koristili se u periodu od kraja 19. do sredine 20. stoljeća u Sinju. Na ovaj način sačuvan je vrijedan materijal prezentiran na izložbi Sinj-pogled na stvaranje jednoga grada i istovremeno postao dostupan široj zajednici.
Digitalizacija izložbe financirana je sredstvima Ministarstva kulture.
IZVOR: WWW.FERATA.HR