Ponedjeljak, 4.02.2013.

Sinjane probudio jači potres

Jači potres osjetio se jutros oko 5.30 sati na području cijele Dalmacije. Prema izviješću Seizmološke službe Republike Hrvatske, epicentar potresa jačine oko 4 stupnja prema Richteru bio je kod Muća, na dubini od 45 kilometara. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer u jutro oko 04.00 sata, na D-1, u mjestu Hrvace došlo je do prometne nesreće.66-godišnjak koji je  upravljao autobusom u kojem se nalazilo dvanaest putnika, zbog  neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku izgubio je nadzor nad vozilom. Izlaskom iz zavoja izletio je vozilom  izvan kolnika te udario u  betonski zid. Svim putnicima pružena je liječnička pomoć. Konstatirane su im lakše tjelesne ozljede.

Jučer oko 16.45 sati, u mjestu Ježević   zatečeni  su 33-godišnjaka i 58-godišnjaka koji su unatoč lovostaju, ustrijelili divlju svinju. Od 58-godišnjaka je oduzeta divljač, puška, streljivo i oružni list, dok je od  33-godišnjaka oduzeta puška, streljivo i oružni list. Slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenje kaznenog djela protuzakoniti lov i ribolov.
IZVOR: PU SD