Petak, 4.02.2011.

Bulj traži izvanrednu sjednicu

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj, Gradskom vijeću Sinja uputio je prijedlog za sazivanjem izvanredne sjednice na temu organizacijskog izdvajanja Doma zdravlja iz Doma zdravlja Županije splitsko – dalmatinske u samostalnu organizaciju Doma zdravlja Sinj.
Bulj svoj prijedlog obrazlaže činjenicom kako se već dugi niz godina Dom zdravlja Splitsko dalmatinske županije sustavno uništava po svim bitnim pitanjima.
WWW.FERATA.HR
...

Priopćenje za javnost GO SDP-a i Kluba vijećnika SDP-a Sinj

Sustavno i plansko pustošenje sinjskoga zdravstva

Odluka županijskoga Doma zdravlja o "privremenom" obustavljanju rada radiologije u sinjskoj ispostavi nažalost rijetko više nekoga može iznenaditi i šokirati kad se jasno vidi da je takvo nešto očito jako dugo planirano,a ovi zadnji potezi očito su samo konačna realizacija tih zlokobnih nakana i planova.
Ova odluka je samo jedna u nizu nakon isto tako "privremenog" ukidanja sinjskoga rodilišta i najavljenog preustroja Hitne pomoći koja za krajnji cilj ima kompletno urušavanje usluga zdravstvene skrbi za građane Sinja i Cetinskoga kraja,barem onih usluga koje su do sada u ovom obliku postojale i kojima su naši sugrađani bili sasvim zadovoljni....

13 intervencija DVD-a Trilj

Vatrogasci triljskog DVD-a jučer su intervenirali čak 13 puta. Požari su sveukupno obuhvatili oko 75 hektara. Tako je jučer na triljskom području gorjelo nekoliko električnih stupova, voćnjaci, neobrađeni vinogradi, deponij smeća, mlada borova šuma, trava i nisko raslinje.
Vatrogasci upozoravaju građane da vatru pale kontrolirano, uz osiguranje mjesta paljenja, kad je vjetar najslabiji, te da ne napuštaju mjesto paljenja, jer se, zbog suhoće tla, vatra vrlo brzo širi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Zoran Milanović sutra u Sinju

Sutra i u nedjelju u Sinju će se održati 5. i 6. sjednica Županijskog odbora SDP-a.
Sjednice će biti podijeljene u dva dijela. Jedan dio, koji je otvoren za javnost, održat će se sutra u sinjskom gradskom kinu, s početkom u 10 sati i 30 minuta. Javnu tribinu najavljuje predsjednica Gradskog odbora SDP-a Sinj Nataša Poparić: 'Na ovu javnu tribinu pozvani su članovi stranke, naši simpatizeri, kao i svi građani. Najinteresantnije je to da nam dolazi predsjednik SDP-a Zoran Milanović, saborski zastupnik 9. i 10. izborne jedinice. Na tribini će se govoriti o aktualnoj političkoj situaciji, o kojoj će, između ostalih, govoriti i sam predsjednik Milanović. Tijekom ova dva dana, izabrat ćemo povjerenika za Općinu Hrvace, jer osnivamo i SDP Hrvace. Plan nam je da do kraja lipnja cijela Cetinska krajina bude pokrivena, odnosno, da u svakom gradu i općini imamo organizaciju SDP-a.'
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani na dubrovačkom krnjevalu

Pedeset članova Sinjskog pučkog kazališta i Krnjevalske udruge Grada Sinja jutros su otputovali u Dubrovnik, gdje će sudjelovati na međunarodnoj smotri maškara 'Dubrovački karneval fest'.
 Zanimljivo je kako će se na toj smotri maškara Sinjani predstaviti u kostimima koji se koriste u predstavi 'Opsada grada'. Organizator ovog gostovanja je Sinjsko pučko kazalište, u suradnji sa Krnjevalskom udrugom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijesti iz Svetišta

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske danas se obilježava Prvi petak, pobožnost Srcu Isusovu. Prije svake svete mise vjernici se mogu ispovjediti u Svetištu, a poslije večernje svete mise u 18 sati upriličit će se blagoslov s Presvetim Sakramentom i molitve u čast Srcu Isusovu.

Sutra će se održati mjesečni molitveni susret župnih zajednica: Franjevački svjetovni red, Frama, Molitveni vijenac, Marijina legija, neokatekumeni, vjernička udruga 'Cjelovit život'. Susret, kojem je u središtu molitva za obitelj, održat će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, s početkom u 17 sati. Susret će sadržavati prigodnu katehezu i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Iz svetišta pozivaju sve župljane da sudjeluju u ovom molitvenom susretu.

Dodajmo kako Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara, ogranak Sinj, organizira akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Akcija će se održati sutra, u vremenu od 8 do 11 sati, u prostorima HKDMST (pri Svetištu Gospe Sinjske), a osim mjerenja tlaka i šećera u krvi, građane će se educirati o samokontroli krvnog tlaka i šećera u krvi, o mjerama prevencije kroničnih bolesti, te o spriječavanju komplikacija kroničnih bolesti. Na akciji će se moći zamjenitit dotrajali aparati za samokontrolu šećera u krvi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Sinjski ljubitelji odbojke sutra imaju priliku u sportskoj dvorani pogledati derbi II. HOL jug za žene. U utakmici koja počinje u 16 sati sastaju se domaći ŽOK 'Sinj' i ŽOK 'Brda' iz Splita. Gošće iz Splita u dosadašnjem tijeku prvenstva ne znaju za poraz, a Sinjanke koje ih na tablici prate u stopu, jedini poraz doživjele su baš na gostovanju kod trenutnog lidera prvenstva. Splitske odbojkašice favorit su i u sutrašnjoj utakmici, ali mlade Sinjanke nadaju se da bi uz pomoć publike mogle prirediti iznenađenje. Ovo je ujedno i poziv ljubiteljima odbojke da sutra (subota) u 16 sati dođu u sinjsku sportsku dvoranu bodriti odbojkašice ŽOK 'Sinj'.

Nakon poraza od Darde, Alkar se okreće novim iskušenjima. Sutra će sinjski košarkaši, u 19 sati i 30 minuta, dočekati ekipu Dubrave. Podsjetimo, zagrebačka ekipa nalazi se na posljednjem mjestu A-1 košarkaške ljestvice, s 4 pobjede i 8 poraza, koliko ima i Trogir.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK