Četvrtak, 4.02.2010.

Obavijest

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 5. siječnja, od 8 do 15 sati doći će se prekida u snabdijevanju vodom potrošača na području općine Dicmo–industrijska zona. Iz komunalnog poduzeća Vodovod i čistoća mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

Obavijest

Stručno predavanje za poljoprivredne proizvođače održat će se sutra, 5. siječnja, u 11 sati u sinjskoj vijećnici. Teme su: ARKOD–sustav evidencije uporabe poljoprivrednog zemljišta–predavač magistrica znanosti Ivana Župić, Zakon o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju te Pravilnik o izravnim plaćanjima–predavač dipl. ing. Zvonko Balta. Predavanje organizira Hrvatski zavod za poljoprivredno - savjetodavnu službu.

Izdavanje prigodne zlatne i srebrne alkarske kune

Uprava Viteškog alkarskog društva jutros je održala sastanak s glavnim direktorom Hrvatske narodne banke Borisom Ragužom. Tema sastanka je bilo izdavanje prigodne zlatne i srebrne alkarske kune, koju će povodom 300–te obljetnice čudesne obrane Sinja izdati HNB. Novac će se izdati u apoenima od  500, 1 000 i 2 000 kuna po tri srebrne i tri zlatne kovanice. Cijeli posao će u potpunosti financirati HNB, kazao nam je tajnik VAD-a Ante Delić

Pročelnik područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Split Miroslav Delić, voditelj odsjeka posredovanja zapošljavanja Miro Burazin i voditelj sinjske ispostave zavoda Frano Šuste jutros su se sastali s gradonačelnikom Sinja Ivicom Glavanom i načelnikom Otoka Brankom Samardžićem

Pročelnik područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Split Miroslav Delić, voditelj odsjeka posredovanja zapošljavanja Miro Burazin i voditelj sinjske ispostave zavoda Frano Šuste jutros su se sastali s gradonačelnikom Sinja Ivicom Glavanom i načelnikom Otoka Brankom Samardžićem. Razgovaralo se o mogućnostima i mjerama za poticanje zapošljavanja koje će se najvjerojatnije početi primjenjivati do travnja ove godine. Neke od tih mjera su javni radovi, dodjela sredstava za poticanja zapošljavanja obrtnicima i trgovačkim društvima te mjere obrazovanja. U okviru javnih radova HZZ bi, najavljeno je, uz komunalne radove mogao sufinancirati i obavljanje humanitarnih poslova koje provode volonteri u humanitarnim udrugama, za što će biti potrebno Zavodu dostaviti prijedloge. Zavod će poticati zapošljavanje kod obrtnika i trgovačkih društava, te prekvalifikaciju radnika u trajanju do 6 mjeseci. ...

U sinjskoj Gradskoj vijećnici održan sastanak inicijatora za pomoć Haitiju

Na sastanku koji su jutros održali inicijatori za pomoć Haitiju, Crvenog križa Sinj te braniteljskih i civilnih udruga iz Sinja, nazočili su predstavnici svetišta Gospe sinjske, srednje strukovne i tehničke industrijske škole u Sinju, franjevačke gimnazije i triljske osnovne škole, te predstavnici Grada Sinja i općine Otok. Svi nazočni su pristali sudjelovati u akciji prema svojim mogućnostima. Crveni križ od ponedjeljka će pustiti u distribuciju bonove vrijednosti 5 kuna, koje će osim udrugama dostaviti i školama. U planu je i organizacija humanitarnog koncerta na kojem bi nastupili sinjski glazbenici i njihovi gosti čiji će se termin održavanja odrediti naknadno.
Podsjećamo humanitarni koncert za pomoć haitiju u Splitu održat će se 10. veljače a karte se, po cijeni od 30 kuna, mogu kupiti i u knjižari Axel u Sinju.

Tgovački sud u Splitu pokrenuo stečajni postupak nad SMS-om

Stečajni sudac Ivan Basić jučer je na Trgovačkom sudu u Splitu otvorio stečaj nad tvrtkom SMS. Za stečajnog upravitelja imenovao je diplomiranog ekonomista Ivu Bućana, koji je jutros  preuzeo dužnost. Stečajni upravitelj SMS-a Ivo Bućan kazao je kako će sutra, 5. siječnja, održati sastanak s radnicima u pogonu u Klisu u 13,00 sati. Dodajmo kako će se daljnji tijek stečajnog postupka razmatrati na dva zakazana sudska ročišta. Vjerovnici će 24. travnja imati ispitno ročište, a 6. rujna održat će se izvještajno.

"Kreativna zima“

Započeo je ciklus radionica „Kreativna zima“ Udruge Srma. Radionice se odvijaju svakodnevno od 17,00-18,30 sati i otvorene su za sve građane.

Obavijest

Na cestama kroz usjeke postoji mogućnost odrona kamenja i zemlje, osobito na D 220, od Velića do Kamenskog. Vozačima se savjetuje povećan oprez.

Stanje na cestama

Magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrata. Kolnici su mokri i skliski od kiše u Gorskom kotaru i Lici, dok su u ostatku zemlje mjestimice samo vlažni. Duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

U vremenu od 13 do 13,30 sati, na 15 minuta, za sav promet bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D 1), zbog radova. Obilazak je „starom kliškom cestom“ (ŽC 6253). ...