Srijeda, 4.02.2009.

U SINJU 431 OSOBA OBOLJELA OD GRIPE

Nastavnom centru zavoda za javno zdravstvo u sinjskoj ispostavi prijavljeno je još 200 novih slučajeva oboljenja od gripe. Prema statiskama, u našem je kraju od početka sezone od gripe oboljela 431 osoba. Smatra se da je broj oboljelih osoba i veći s obzirom da su prijavljeni slučajevi samo oni koji su se javili svom obiteljskom liječniku.

"žUPANIJSKI SAJAM POSLOVA" U SINJU

Prema statističkim podacima područne službe Zavoda za zapošljavanje financijska kriza još nije uzdrmala značajno tržište rada, ali je iskazano kako broj nezaposlenih nije rastao. Iz područne službe HZZ najavljuju kako će se u Sinju 02.ožujka održati županijski Sajam poslova, na kojem će poslodavci predstaviti svoje potrebe za stručnim kadrom,a nezaposleni će imati priliku uručiti svoje životopise tvrtkama.

HRVATSKI SABOR POKROVITELJ OBILJEžAVANJA 300-TE GODIšNJICE čUDESNE OBRANE GRADA SINJA

U Gradskoj vijećnici jutros je održana konferencija za medije odbora za obilježavanje 300-te obljetnice čudesne obrane Grada. Na konferenciji su nazočili gradonačelnici i načelnici gradova i općina alkarskog kraja. Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić izvijestio je novinare kako je na svojoj sjednici 20. siječnja ove godine Hrvatski sabor donio odluku o prihvaćanju pokoroviteljstva nad obilježavanjem 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja.

OBAVIJEST

Rok za dostavu skladbi za natječaj za festival "Klape Gospi Sinjskoj" pomaknut je na 15. veljače 2009. godine. Skladbe se dostavljaju na adresu: Svetište i župa Gospe Sinjske odbor za festival, Fratarski prolaz 4, a na omotnici je potrebno naznačiti "Natječaj novih marijanskih skladbi za klape".

ODRžANA 98. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJADanas, 4. veljače, s početkom u 13 sati u Gradskoj vijećnici održana je 98. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:

1. Primljena je znanje Informacija o aktivnostima u Gospodarskoj zoni Kukuzovac Sinj,
2. Primljena je znanje Informacija o stanju u Autoprijevozu d. o. o. Sinj te stajalište Poglavarstva da se odnosi dokapitalizacije trebaju jasno postaviti već sada na način definiran Ugovorom i dokumentacijom na čiju primjenu Ugovor upućuje (Pismo namjere i Program restrukturiranja),
3. Jednoglasno je usvojen Prijedlog Izmjena i dopuna provedbenih odredbi Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja " broj 2/07),...

KRONIKA 92

PP SINJ, 03.02.2009.g.,tijekom večeri, na području Sinja, u caffe baru, došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između tridesetpetogišnjeg gosta i dvadesetdvogodišnje konobarice, a kojom prilikom je dvadesetdvogodišnjakinja zadobila TTO. Protiv oboje je podnesena PP iz čl.13 ZPPJRM,dok je protiv tridesetpetogodišnjaka podnesena i KP iz čl.99/Teška tjelesna ozljeda/KZ.
IZVOR: PU SD