Petak, 4.02.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo za danas je sazvalo 88. sjednicu na kojoj će se razmatrati 12 točaka dnevnog reda. Sjednica će se održati u uredu gradonačelnika, a kao najzanimljivije točke izdvajamo: Prijedlog zaključka o raspisivanju javnog nadmetanja za ustupanje radova na izgradnji Gradskog stadiona, Prijedlog zaključka o raspisivanju javnog natječaja za ustupanje radova na izgradnji nogostupa i biciklističke staze u ulici Put Piketa u Sinju, Informacija o prijedlozima auto-škola s područja grada Sinja u svezi rješenja o određivanju ispitnih centara za provedbu vozačkih ispita te ostale točke dnevnog reda.

DANI KRNJEVALA U CETINSKOM KRAJU

Danas počinju krnjevalske svečanosti u Sinju i to u 20.00 sati kada je najavljen tradicionalni Krnjevalfest koji će sudeći po potražnji za ulaznicama privući veliki broj građana u gradsko kino.
Sutra je maskembal za odrasle koji će se po prvi put održati pod šatorom u alkarskim dvorima. Početak je u 20.00 sati.

Sutra se održava i Brnaški krnjeval. Povorka polazi u jutarnjim satima, a na Meljači se očekuje oko 13 sati. Kod Runjuše u 16.30 presudit će krnji nakon čega će se nastaviti fešta uz maskembal s glazbom u živo u Domu mladih u Brnazama.

Ovogodišnji osmi krnjeval u Glavicama nazvan « Zunzo » počinje sutra u 10 sati kada je okupljanje kod Doma. Nakon obilaska okolnih naselja i spaljivanja krnje, koje je predviđeno za 16 sati,uslijedit će maskembal za djecu. U večernjim satima najavljen je ples za pod maskama.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA žELJKA TREKA

U Tripalovoj palači sutra će se u 11.00 sati upriličiti otvorenje izložbe fotografija sinjanina željka Treka, inače stalnog člana foto kluba Brodosplit, koji će izložiti oko 20-ak fotografija s raznim motivima grada.

GRADSKO POGLAVARSTVO SUFINANCIRA NABAVKU SADNICA VOćKE I VINOVE LOZU

Gradsko poglavarstvo u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi akciju sufinanciranja nabavke sadnica za intezivni uzgoj višegodišnjih nasada voćaka i vinove loze u ukupnom iznosu od 2/3 cijene po sadnici.
Svi zainteresirani poljoprivrednici s područja Sinja još danas do 14,30 mogu se javiti u odjel za planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj u zgradi gradske uprave soba br.28.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se pretežno vedro sa slabom naoblakom mjestimice. Bit će razmjerno hladno uz umjerenu do jaku buru. Najviša dnevna temperatura od 4 do 8 stupnjeva Celzijevih.