Srijeda, 4.01.2017.

Bluz večeras nastupa na Šetalištu Alojzija Stepinca


U okviru manifestacije ‘Advent u Sinju’ na Šetalištu Alojzija Stepinca večeras, 4. siječnja, nastupit će popularni sinjski bend Bluz.
Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se zagriju uz dobru svirku, kuhano vino, domaće likere i sinjske specijalitete.
Koncert počinje u 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gripa stigla u Cetinsku krajinu

Na području koje pokriva sinjska Ispostava Odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, liječnici obiteljske medicine prijavili su ukupno 6 slučajeva gripe.
Iz Zavoda ističu kako je broj oboljelih od gripe na području Cetinske krajine sigurno puno veći, jer se dio pacijenata ne javlja izabranom liječniku, već ostaju kući.
Dr. Ana Kokot Živalj, voditeljica Ispostave NZJZ u Sinju, ističe da gripa počinje naglo i po tome se razlikuje od ostalih viroza koje se također javljaju u ovo vrijeme.
‘Gripu je potrebno preležati jer se ona komplicira. Znači, ako se ne preleži onda izaziva različite komplikacije, najčešće upalu pluća, zato imamo čak i nekih smrtnih ishoda. To su oni koji su pokušali raditi, hodati i na kraju je došlo do takvog ishoda. Važno je ostati kući, ukoliko se pojave nakon 4-5 dana, čak i 7 dana, nekakve komplikacije javiti se liječniku’, kazala je dr. Kokot-Živalj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR