Ponedjeljak, 4.01.2016.

Još jedna bogata godina iza Sinjskog pučkog kazalištaIza Sinjskog pučkog kazališta je još jedna iznimno bogata godina. Naime, sinjski kazalištarci u 2015. godini imali su pune ruke posla, a osim izvedbi predstava u svom gradu, ostvarili su i brojna gostovanja diljem Hrvatske i šire.

U 2015. godini Sinjsko pučko kazalište ukupno je realiziralo 44 izvedbe od kojih 18 u Sinju, a ostatak na gostovanjima. Protekle godine nastupili su tako i u Srbiji i Sloveniji, te bili sudionici na ukupno šest festivala i smotri (u Trilju, Kaštelima, Belom Manastiru, Đurđevcu, Postojni i Bjelovaru), gdje su osvajali i brojna priznanja i nagrade.

Sinjsko pučko kazalište trenutno ima pet stalnih predstava koje su izvodili prošle godine. Tako su ‘Ježevu kućicu’ odigrali ukupno 11 puta, ‘Jaje Lutalicu’ deset puta te šest puta ‘Potragu za Djedom Božićnjakom’. Devet puta su nastupili sa predstavom ‘Nedostajem sama sebi’, a sedam puta sa ‘Izborima za lokalnog šerifa’.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Predstavljanje Sveučilišta u Zagrebu

Udruga Studenti Cetinske krajine u utorak 5. siječnja 2016. godine od 11 do 15 sati u Alkarskim dvorima u Sinju organizira predstavljanje Sveučilišta u Zagrebu sinjskim srednjoškolcima.
Budući studenti imat će priliku upoznati se sa ukupno 34 fakulteta koja djeluju na Sveučilištu u Zagrebu. U sklopu predstavljanja srednjoškolci će iz prve ruke moći saznati informacije o fakultetima koji ih zanimaju te dobiti promotivne materijale o istima.
Prednost ovakvog koncepta predstavljanja visokoškolskih ustanova u odnosu na klasične metode je to što srednjoškolci mogu saznati sve što ih zanima od studenata koji trenutno studiraju na pojedinim fakultetima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Sjećanje na mučki ubijenu Kristinu ŠušnjaruZajednica žena ‘Katarina Zrinski’ Trilj i Udruga žena ‘Triljanke’ Trilj pozivaju sve svoje sugrađane da se u ponedjeljak, 4. Siječnja 2016.  u 18 sati u Gradskoj knjižnici Trilj odazovu na tribinu pod nazivom ‘I TI SI DIO TOGA – STOP NASILJU NAD ŽENAMA’,  povodom 8. godišnjice smrti mučki ubijene nam sugrađanke Kristine Šušnjara.
Uz tekstove poezije pokojne Kristine, čuti ćemo i podatke o nasilju nad ženama kako na našem području tako i iz cijele Hrvatske i svijeta.
Sveta misa za Kristinu biti će u utorak, 5.siječnja 2016. u 8 sati u crkvi Sv. Mihovila Ark. Trilj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR