Petak, 4.01.2013.

Izvještajna skupština KD Brnaze

Kulturno društvo Brnaze održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je podneseno izvješće o radu te financijsko izvješće za proteklo razdoblje.Upravni odbor na čelu sa predsjednicom Anđelom Paštar Krnčević i Nadzorni odbor na čelu sa Majom Šentijom nakon podnesenog izvješća koje je prihvaćeno od strane članova skupštine, informiralo je članove o daljnjem radu i planiranim nastupima tokom 2013. godine.

Ova Udruga je u 2012. godini pomladila svoje aktivne plesače koji su se iskazali sudjelovanjem na Dječjim Vinkovačkim jesenima gdje su izmamili gromki pljesak prisutnih gledatelja. Sudjelovala je na raznim smotrama diljem Lijepe naše kao i u našem Gradu.

Najveći dio novca kojeg je Društvo dobilo iz gradskog proračuna bio je usmjeren na kompletiranje nošnji, a ovaj put u najvećem iznosu bilo je za obnovu i kupnju dijelova Vrličke nošnje.

Nakon održane skupštine održan je prigodni domjenak.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prometna nesreća u Turjacima

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 03,40 sati u Turjacima jedna je osoba zadobila tjelesne ozljede, te je na liječničku obradu prebačena u KBC Split.Zbog neprilagođene brzine vožnje došlo je do slijetanja vozila s državne ceste D60. Tom prilikom ozlijeđena je mlađa muška osoba, koja je upravljala vozilom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR