Utorak, 4.01.2011.

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI:

SINJ
Utorak, 4. siječnja 2011. od 9 sati:
TRG F. TUĐMANA, STJEPANA GUNJAČE,  VRLIČKA I LITRIN OBOR, D. ŠIMUNOVIĆA,
ZAGREBAČKA, GUNDULIĆEVA, ČUGURINA GL.,  NAZOROVA, STRAČEVIĆEVA, MATASOVA.

Srijeda, 5. siječnja 2011. od 9 sati:
FRA FILIPA GRABOVCA, OMIŠKA I SOLINSKA, OKO BOKE I VLAHE BUKOVCA....

Raspored blagoslova obitelji u župi Otok – Udovičići 2010 – 2011.

04.01. – Strana 2 i Zli doci,05.01. – Ovrlja i Buljug, 06.01. – Roknjača. U Udovičićima će raspored objaviti fra Bernardin preko svete mise.
IZVOR: OPĆINA OTOK

11 novooboljelih od gripe

Nakon što smo jučer objavili da su 4 brisa osoba iz Cetinskog kraja upućena na analizu u Zagreb zbog dokazivanja svinjske gripe, a u očekivanju novih rezultata epidemiološke službe Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Splitsko- dalmatinske županije, doznajemo kako je broj oboljelih od gripe na području sinjske ispostave Zavoda porastao. Riječ je o 11 osoba čiji simptomi upućuju na pojavu svinjske gripe. Podsjetimo, danas u 10 sati sastao se Županijski stožer za svinjsku gripu koji će objaviti najnovije podatke vezane za širenje gripe na području Splitsko-dalmatinske županije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Danas u sinjskom kinu s početkom u 19.30 sati možete pogledati film 'Jedi moli voli'.

Djevojčica pala s konja!

Od zamjenice glasnogovornice PU Splitsko-dalmatinske Tanje Nazlić, saznali smo da je jučer poslijepodne na sinjskom hipodromu 13-godišnjakinja pala s konja i zadobila teže tjelesne ozljede. Policija je događaj okarakterizirala kao nesretan slučaj. Nakon intervencije djelatnika sinjske hitne pomoći djevojčica je prebačena u KBC Split, gdje je zadržana na liječenju.'Stanje 13-godišnje djevojčice je sada stabilno. Ona je došla sinoć sa potresom mozga, no jutros je njeno stanje puno bolje. Djevojčica je smještena na Odjelu neurokirurgije i trenutno je na opservaciji. Očekujemo kako će djevojčica za dan ili dva iz bolnice biti upućena na kućno liječenje', rekao nam je neurokirurg dr Zlatko Ledenko. Detalji policijskog očevida očekuju se kasnije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Provala u 'Fantaziji'

Jutros u 6 sati i 35 minuta djelatnici PP Sinj zaprimili su dojavu o provali u pizzeriju 'Fantazija' u Sinju. Očevidom je utvrđeno kako je iz kase otuđeno 2 tisuće kuna. Počinitelj je nepoznat i za njim se traga.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer, oko 03,30 sati, u Sinju 40-godišnjak je upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes u alkoholiziranom stanju i prije stjecanja prava na upravljanje izazvao prometnu nesreću. Provedenim kriminalističkim istraživanjem  osnovano se sumnja kako je navedenog dana oko  01.00 sati  otuđio vozilo u vlasništvu 43-godišnjaka. Slijedi podnošenje odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Na autocesti A 1 vidljivost je smanjena na dionici od Zagreba do Karlovca i od Gospića do tunela Sveti Rok.
Zbog niskih temperatura upozoravamo na opreznu vožnju zbog mjestimične poledice, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK