Ponedjeljak, 4.01.2010.

Predsjednica odbora vjerovnika Iva Radonja jutros je radnike Dalmatinke Nove d.d. u stečaju izvijestila o tijeku stečaja u tvornici

Predsjednica odbora vjerovnika Iva Radonja jutros je radnike Dalmatinke Nove d.d. u stečaju izvijestila o tijeku stečaja u tvornici i odlukama odbora vjerovnika koje se ne poštuju, kazala je Radonja.
Odbor vjerovnika na sjednici je donio odluku o zatvaranju trgovine konca Dalmatinke Nove d.d. u stečaju u Sinju, prodaji jednog automobila, o smanjenju broja radnika u tvornici, potpisivanju novih ugovora za 14 radnika koji bi trebali ostati u radnom odnosu, te smanjivanju njihove plaće koja je viša od 5 tisuća kuna. Unatoč tome što su odluke donesene prije nekoliko tjedana niti jedna nije ispoštovana zbog čega su radnici nezadovoljni te su predlagali i smjenu stečajnog upravitelja. Taj prijedlog Odbor je za sada odgodio.

Prošle godine u Sinju je bilo više rođenih nego umrlih

Prošle godine u Sinju je bilo više rođenih nego umrlih. U maticu rođenih Matičnog ureda Sinj upisano je 212 od 220 djece rođene u sinjskom rodilištu. U splitskom rodilištu 2009. godine rođeno je 183-je malih Sinjana. U maticu umrlih upisano je 180 osoba.  Prošle je godine u matičnom uredu Sinj vjenčano 140 parova.

Blagoslov obitelji

Blagoslov obitelji u Sinjskoj župi obavlja se u ulicama fra Filipa Grabovca, s obje strane, Omiškoj, Solinskoj, Antuna Konstatina Matasa, Ivana Meštrovića, Juraja Dalmatinca, oko i iznad Boke, osnosno u ulici Vlahe Bukovca. 
Blagoslov danas počinje i na Radošiću, od Držaka.

Blagoslov se nastavlja sutra, 5. siječnja, od 09 sati:Zagrebačka, Gundulićeva, Čugurina glavica, Vlička, Litrin obor, D. Šimunovića, Starčevića, Braće Radića, V.Nazora i Put Odrine(Zgrade oko Socijalnog).

Obavijest

Krnjevalska Udruga Grada Sinja poziva svu djecu s smislom za glumu, pjevanje i ples na audiciju koja će se održati 05. siječnja s početkom u 11 sati u prostorijama Pučkog kazališta Sinj.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,30 prikazivat će se američki glazbeni film „San o slavi“.

Stanje na cestama

Zbog izljevanja izvora Ponikva za sav promet je zatvorena  županijska cesta 6104 Donji Bitelić - Gornji Bitelić.

Sport

U sportskoj dvorani u Sinju od 19,00 sati igrat će se utakmice 2. kola Božićno–novogodišnjeg malonogometmog turnira.
Na rasporedu su četiri utakmice: U 19 sati sastaju se Best/Covim/Grand caffe-CB Exotic Sinj, zatim igraju Bagra Sinj i Pekara Šaribok Sinj. U 20,40 sati sastaju se Rest.Kamen Dicmo/instalacije Maretić-Fast Fod Dovita te na kraju večerašnjeg programa CB Bosti Sinj i Restoran Feniks Dugopolje.

Susreti u Trilju počinju od 17,30 sati. Večeras se igraju tri susreta drugog kola triljskog turnira: CB Venecija Trilj-Vrlika, Vojnić-ZZ Gradnja Imotski i PVC Gladijus Trilj-CB Pegalj Split.

Stanje na cestama

Snijeg usporava i otežava vožnju na cestama u Istri. Također, zbog zimskih uvjeta, obavezna je zimska oprema na dionici D 8 Matulji-Rupa, na D Cres-Porozina te na području općina Viškovo, Klana, Matulji, Opatija, Lovran i Mošćenička Draga, kao i ŽC preko Učke. Snijeg pada i u Gorskom kotaru, pa promet teče sporije na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Čardak te od Otočca do tunela Sveti Rok, na autocesti A 1.Proglašeni su zimski uvjeti i na autocesti A 7 Rupa-Rijeka, pa se teretna vozila isključuju iz prometa na benzinskoj crpki „Vrata Jadrana“.
Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:
Lika: ...