Nedjelja, 4.01.2009.

Vjenčanje Mirka Norca i Jelene Midenjak: 400 uzvanika u Dugopolju zabavljali \'Bosutski bećari\'

Nakon što su general Mirko Norac i izabranica njegova srca Jelena Midenjak pred oltarom Gospe Sinjske bračni zavjet izrekli i u bračnu luku uplovili, dugačka kolona automobila slijevala se prema Dugopolju. Kako je mjesto održavanja svečane svadbene večere bilo do poslijednjeg trenutka obavijeno velom tajni, tek se nagađalo kako će najisčekivanija svadbena večer biti upriličena u restoranu Dolis u Dugopolju.

Premda je osoblje dugopoljskog restorana strogo čuvajući privatnost mladenaca od očiju znatiželjnika, na sve upite o svadbenoj večeri gotovo uvjerljivo odgovaralo: - Prvi put za to čujemo; u kuhinji Dolisa, s posebnim žarom spravljale su se dalmatinske delicije, a stručni tim restorana pobrinuo se da sala zablista punim sjajem.

I dok su opojni mirisi širili okružjem restorana u hladnu dugopoljsku večer ,suprotno svim izrečenim demantijima o mogućoj organizaciji Norčeve svadbene večere nešto iza 20 sati slavljenička povorka s oko 400 uzvanika okupirala je parking Dugopoljskog "Dolisa". Na malo neuobičajen način, nakon uzvanika, brzo, spretno i gotovo neprimjetno, ušetali su mladenci u restoran ne želeći da se od njihova vjenčanja pravi spektakl. Mladi par stigao je u pratnji Norčevog kuma Mira Lace i Jelenine kume Tine šabić . Vrata Dolisa potom su ostala zatvorena, za sve one koji pozivnicu nisu imali.

A iza vrata u svečanoj hali nakon aperitiva dobrodošlice s vrućim fritulama , na svadbenom meniju spremno su čekale dalmatinske delicije, pršut, sir, francuska salata, dalmatinska pašticada, a potom pečena janjetina. Našla se tu i trokatna bijela svadbena torta izrađena od marcipana. OPšIRNIJE
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA