Petak, 4.01.2008.

DANAS ODLUKA O POKRETANJU STEčAJA NAD TVORNICOM "DALMATINKA NOVA"Trgovački sud u Splitu danas bi trebao odlučiti o Zahtjevu za pokretanje stečajnog postupka nad tvornicom «Dalmatinka Nova». Ročište je počelo u 9 sati. Vjerovnici su optimistični i očekuju kako će presuda biti u njihovu korist. S druge pak strane, Uprava tvornice «Dalmatinka nova» očekuje da će Sud donijeti rješenje o odbacivanju stečajnog postupka.

VIJESTI IZ TRILJAGospodarska zona čaporice napreduje i bolje od očekivanog, na 23 hektara površine već je počela izgradnja objekata koji bi u vrlo skoro vrijeme mogli profunkcionirati, kako kaže triljski gradonačelnik Jozo sarač zainteresiranost gospodarstvenika je velika tako da su u posljednje vrijeme morali i odbijati neke pristigle ponude. Novina je kako je i uz samu gospodarsku zonu zemljište izuzetno traženo, naime tvrtka «Vrni» iz Zagreba dobila je i prvu koncesiju za sadnju višegodišnjih nasada uz prostor zone.

BLAGOSLOV OBITELJIU Sinju će se blagoslov obitelji obavljati na Trgu kralja Tomislava, šetalištu Alojzija Stepinca, Trgu dr. Franje Tuđmana, Put Petrovca, Zečevom prolazu, Bregovitoj, Stjepana Gunjače, Istarskoj, Matića, Glavičkoj, žrtava rata, Vujanovićevom prolazu, Vrliučkoj, Litrinom oboru i Dinka šimunovića.
Na Radošiću će se blagoslov obitelji obavlja u zaseocima Hrste, čolo, Klanac, Medvid, Vučak, te do škole.

U Brnazama će se sutra s blagoslovom obitelji nastaviti u zaseocima Jagnjić, Mastelić i Delija, do kapele.

U Glavicama danas je blagoslov na Planici i od Vučica prema Priviji.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američka romantična komedija «Bivši dečko». Početak filma je u 19 sati i 30 minuta.

PREDSTAVA SINJSKOG PUčKOG KAZALIšTA

Sutra u 20,15 sati članovi sinjskog Pučkog kazališta izvesti će predstavu Zavod za zapošljavanje 2. dio. Podsjetimo ovo je repriza vrlo uspješne predstave koja je premijerno igrala prije 20-tak dana. Ulaznice se mogu nabaviti u knjižari Duga.