Četvrtak, 4.01.2007.

BLAGOSLOV OBITELJI

Nastavlja se blagoslov obitelji i domova u župi Gospe Sinjske počelo je u 9 sati za podruje grada: Borićevac, ćurlini, Ivana Meštrovića, Jurja Dalmatinca, oko i iznad Boke, fra Filipa Grabovca i Konstatina Matasa.

KINO DANAS

Danas i sutra u gradskom kinu prikazuje se američki znanstveno-fantastični film ERAGON. Eragon je seoski dječak koji pronađe zmajevo jaje magičnih moći koje ga odvodi na putovanje za koje je preodređen rođenjem.
Termini prikazivanja su u 18 i 20 sati.

PREDAVANJE ZA TRENERE

U skladu s programskim aktivnostima Zajednica športskih udruga grada Sinja u suradnji s Udrugom Kineziologa organizira Javno predavanje za trenere svih uzrasnih kategorija i svih športova dana 04.siječnja 2007.godine u Galeriji Galiotović s početkom u 18.00 sati.

Gost predavač je prof.dr.sc. Dragan Milanović-redovni profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te bivši doministar prosvjete i športa mr.sc. Dražen Harasin-profesor na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Glavna tema predavanja je «Bazična fizička priprema» koju će obraditi prof.Milanović, koja će se osvrnuti na niz aktualnih zanimljivosti vezanih uz pitanja kako, kada, zašto i koliko opteretiti organizam športaša u pripremnom periodu.

«Novi sustav natjecanja u školskom športu» te «Zakon o športu» ponudit će odgovore na čitav niz zanimljivih pitanja vezanih za primjenu novih pravilnika te Zakona, koje je osobno uređivao i na kojem je radio prof. Harasin.

Za trenere u klubovima koji su korisnici gradskog proračuna predavanje je obvezno, a pozvani su i svi zainteresirani treneri s područja Cetinske krajine.

Predmetni nastavnici TZK-e kao i predsjednici, odnosno tajnici klubova moći će izravno postavljati pitanja vezana uz Zakon o športu te novom načinu natjecanja u školskom športu.

SPORT

Rezultati drugog kola malonogometnog turnira u Sinju:

GUJ SLIVNO-Sinjski uncuti 6:3
BAAR Hrvace-Sagapo špandau Sinj 4-1
CB žohar Otok-CBLatina Trilj 2:2(4:3)
Skalice Split-Sveti Aqndrija Split 7:1

Večeras se igraju susret četvrt završnice
16,30 Guj Slivno-Skalice Split
19,30BAAR Hrvace-CB Old Stars
20,20 IBž Polini Zagreb-CB Dovita As Panino
21,20 šd Branitelj Turjaci-CB žohar Otok