Srijeda, 4.01.2006.

POVEćAN VODOSTAJ CETINE


Vodostaj rijeke Cetine jutros u 7 sati iznosio je 283 centimetra, što znači da je viši za 50 centimetara nego što je bio jučer u isto vrijeme. Razlog povećanja vodostaja ističu u sinjskoj ispostavi Hrvatskih voda je ispuštanje znatnih količina voda iz akumulacijskog jezera Peruča.

Iz Hrvatskih voda Ivo Hrste ističe da je sitauacija pod kontrolom, a tome u prilog idu i povoljnije vremenske prilike bez padalina. Zbog visokog vodostaja još uvijek su na snazi redovite mjere obrane od poplave.

U HEP-u ističu kako nitko ne može dati valjane procjene o budućim vremenskim prilikama koje mogu utjecati na pojavu novih poplava. Dodaju kako HEP maksimalno suradjuje s Hrvatskim vodama u cilju sprečavanja i izlijevanja rijeke Cetine iz svog korita.

SINJSKA TVORNICA "DALMATINKA NOVA" ISKOPčANA IZ ELEKTRO-MREžE

Sinjska tvornica konca "Dalmatinka Nova" od pretposljednjeg dana stare Godine iskopčana je iz elektro-mreže. Razlog iskapčanja je kako neslužbeno doznajemo neplaćanje računa za isporučenu električnu energiju.

Službene potvrde o iskapčanju, stanju duga i eventualnom podmitrenju troška nema, jer kako ističe glasnogovornik HEP-a Rade Milišić, HEP u svom poslovanju želi zaštiti klijenta od mogućih neugodnosti.

U 2004. GODINI U SINJU ROđENO 365 DJECE

U Sinjskom rodilištu tijekom 2005. godine rođeno je 365 beba, što je u odnosu na 2004. godinu manje za 24. Prema statistikama župe Gospe sinjske broj krštenih u župi je 273, prvopričesnika ove godine je bilo 320, vjenčalo se 144 para, dok je broj crkvenih sprovoda bio 165.

BLAGOSLOV OBITELJI

Od 9 sati počeo je blagoslov obitelji u sinjskim ulicama ćosin Potok, Odrina, Put Odrine, Braće Radića, Vladimira Nazora, Ante Starčevića, Suhač i čemer.

Od 9,30 počeo je i blagoslov je u zaseocima Radošića Hrste, čolo, Klanac, Medvid, Vučak, živalji i župići.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme sa povremenim oborima, bura će prema kraju dana slabjeti. Temperatura zraka između 3 i 7 stupnjeva Celzijevih.