Srijeda, 3.12.2008.

PRIPćENJE ZA JAVNOST HNS-LIBERALNI DEMOKRATI

Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati oglasila se priopćenjem za javnost u kojem najoštrije osuđuje najnovije slučajeve privođenja i policijske represije prema onima koji na javnim forumima iskazuju nezadovoljstvo vlašću ili na bilo koji način koriste svoje pravo na slobodno izražavanje mišljenja.
Najavljena depolitizacija i profesionalizacija policije dolazi pod veliki upitnik ako istovremeno njezini postupci podsjećaju na autoritarne devedesete. Uza svu potporu borbi protiv kriminala i s time povezanoj boljoj opremljenosti i boljim materijalnim uvjetima policijskih službenika, sloboda javne riječi i mogućnost kritike moraju ostati zajamčeni, bez obzira na okolnosti. ...

UDRUGA "NOVI PUT" ORGANIZIRA NAGRADNI KVIZ POD SLOGANOM "DONESI PRAVU ODLUKU"

U okviru projekta prevencije ovisnosti "Sinj-grad zdrave mladeži" i mjeseca borbe protiv bolesti ovisnosti, Udruga Novi put organizira nagradni kviz pod sloganom DONESI PRAVU ODLUKU! Kviz je namijenjen učenicima prvih razreda sinjskih srednjih škola, a bit će održan u sportskoj dvorani Oš Ivana Lovrića, sutra, s početkom u 17 sati. Cilj kviza, kojeg su osmislili stručnjaci-volonteri Udruge, prevencija je rizičnih oblika ponašanja mladih s naglaskom na zlouporabu svih sredstava ovisnosti.

ZAKUPCI POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIšTA NA PODRUčJU GRADA SINJA ODRžALI SASTANAK SA GRADONAčELNIKOM SINJA IVANOM NASIćEMPoljoprivrednici zakupci državnog poljoprivrednog zemljišta na području Sinja, danas, 3. prosinca, su održali sastanak na kojem su razgovarali o modalitetu zakupa zemljišta. Predsjednik Udruge mljekara Dalmacije Ivan Putnik, koji ih zastupa, kazao je kako je stav svih zakupaca da se zemljište koje je do sada bilo u zakupu, i dalje daje zakupcima, a ne da se daje na koncesiju.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST SDP-a GRADA SINJA

Na prijedlog sinjskog Poglavarstva da se dio zemljišta u vlasništvu RH da na koncesiju, pripćenjem za javnost reagirao je sinjski SDP. Između ostalog navode kako usvajanjem novog programa raspolaganja državnim zemljištem, Poglavarstvo na perfidan način pokušava istjerati domaće poljoprivredne proizvođače iz posjeda državnog zemljišta koje obrađuju a ugovor o zakupu im istječe u ožujku 2010. godine. Priopćenje u cjelosti donosimo u dnevniku Hit radija u 16 sati.

OBAVIJEST

Sutra, 4. prosinca, će se s početkom u 20 sati u dvorani franjevačkog samostana u Sinju održati stručno predavanje na temu "Poziv i formacija medicinskih djelatnika prema shvaćanju crkve". Organizator predavanja je Hrvatsko katoličko lječničko društvo podružnica Sinj. Predavanje će održati prof.dr.fra Luka Tomašević.

MEđUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Danas, 3. prosinca, je međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim povodom Udruga osoba s invaliditetom Trilj u suradnji s triljskom udrugom Most, u petak, 5. prosinca, u 13.30 sati organizira prigodnu predstavu posvećenu invalidima.

ANTE SESARDIć NOVI PREDSJEDNIK HSU-a SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJE

Predsjednik sinjske podružnice Hrvatske stranke umirovljenika Ante Sesardić novi je predsjednik HSU-a Splitsko-dalmatinske županije. Na tu dužnost izabran je jučer, 2. prosinca, poslijepodne na sjednici županijske organizacije HSU-a.

OBAVIJEST

Rimokatolički župni ured Sv. Franje Asiškog-Bukovica kod Tomislavgrada, organizira trodnevnu duhovnu obnovu, koja će se održavati od petka do nedjelje, od 17 do 20 sati. Duhovnu obnovu predvodit će fra Zvjezdan Linić. Pozivaju se svi vjernici i ljudi dobre volje iz cijelog Cetinskog kraja na ovu duhovnu obnovu, stoji u priopćenju župnog ureda Sv. Franje Asiškog iz Bukovice.

Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljetnu sadnju

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja u suradnji sa Splitsko dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze prema kojem Grad Sinj i Splitsko dalmatinska županija sufinanciraju svaki po 1/3, a krajnji korisnici plaćaju 1/3 cijene sadnica.
Pozivamo sve građane zainteresirane za proljetnu sadnju sadnica voća i vinove loze da se prijave u Upravni odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja, Dragašev prolaz 10, do zaključno s 15. prosinca 2008. godine.
IZVOR: www.sinj.hr

"BOžIć JE VRIJEME DARIVANJA"

Pod nazivom "Božić je vrijeme darivanja" treću godinu za redom u Kninu se održava humanitarno-športski-glazbeni spektakl u Gradskoj sportskoj dvorani. Program započinje danas, 3. prosinca, od 16 sati revijalnim nogometnim susretom umirovljenica Knina i ekipe "kninskih kraljica" koje predvodi gradonačelnica Josipa Rimac.
Nakon toga slijedi glazbeni dio u kojem će nastupiti poznati glazbenici Alen Nižetić, Mucalo, Mate Bulić i ostali.
Završni dio programa predviđen je za humantarni malonogometni susret između ekipa Grada Knin i "Prijatelji" te humanitarnih zvijezda Split Stars. Domaći sastav pojačat će ministri Dragan Primorac i Petar čobanković te trener rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža.

VRIJEME

Promjenjivo, većinom umjereno ili pretežno oblačno. Ponegdje je još moguća slaba kiša. Obilnija kiša ponegdje uz grmljavinu očekuje se navečer i u noći na južnom Jadranu i u istočnoj Slavoniji. Na sjevernom dijelu Jadrana pretežno sunčano, a sunčanih razdoblja bit će i mjestimice u zapadnom i sjeverozapadnom području. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a potkraj dana na južnom će Jadranu okrenuti na jugo. Najviša temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.