Ponedjeljak, 3.12.2007.

OBAVIJEST

U organizaciji samostana i župe Gospe Sinjske u tijeku je Božićni humanitarni sajam «Za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske». Kao i prošle godine, u organizaciju su se uključili i Caritas, Franjevački svjetovni red, neokatekumeni, školski vjeroučitelji, molitveni vijenac, nevladine udruge i ustanove koje djeluju pri gradu Sinju, a medijski pokrovitelj je Hit radio.
Do 8. prosinca, od 9,00 do 19,00 sati, u unutarnjem samostanskom dvorištu prikupljat će se korisni predmeti i potrepštine, koje će se prodavati od 9. do 16. prosinca. Prihodi koji se prikupe prodajom namijenjeni su za 90 obitelji o kojima skrbi sinjski Caritas.

SVEčANOST U LUčANIMA

Svečano je bilo jučer u Lučanima. Nakon misnog slavlja koje je predvodio župnik fra. Jozo Zrnčić, sinjski gvardijan fra Bože Vuleta blagoslovio je novu mrtvačnicu, a u sklopu istog objekta i učionicu za vjeronauk. Pored mnoštva vjernika iz Lučana i drugih dijelova Cetinskog kraja, ovom događaju nazočili su i predstavnici Grada, predvođeni gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem. Ovaj vrlo zadržajni objekat izgradila je građevinska tvrtka »Ivan Radić» iz Lučana.

OBAVIJEST

U organizaciji UNICEF-a u sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja, od lipnja ove godine održavaju se besplatni tečajevi vježbanja - baby fitnes, za djecu starosti do šest mjeseci. Tečajevi se održavaju u okviru UNICEF-ovog programa «Prve tri su najvažnije», a održavat će se i tijekom prosinca. Od početka iduće godine provodit će se samostalno unutar Doma zdravlja. Ovim programom nastavljena je suradnja sinjskog Doma zdravlja s UNICEF-om koja traje već 10 - tak godina.
Obavještavaju se roditelji da je termin za Baby fitness, koji se održava u dvorani za korektivnu gimnastiku, 5. prosinca. Sve dodatne informacije, kao i predbilježbe, mogu se dobiti kod više medicinske sestre Mire Talaje, na broj mobitela 098/ 913 67 76.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje kriminalistička drama «Neustrašiva». Priča je to o newyorčanki Erici Bain koja ima sve. Ljubavni joj život cvate, živi u najboljem gradu na svijetu, a posao joj je također vezan uz njezin voljeni New York. No, sve se to mijenja kada zajedno sa zaručnikom Davidom (Naveen Andrews) postane žrtvom pljačkaške zasjede, uslijed čega David pogiba, a Erica teško strada Osjećajući se nesigurnom, Erica nabavlja pištolj i ubrzo dolazi u priliku da ga upotrijebi. Uvjeravajući se da je postupila u samoobrani, Erica osjeća kako početna nesigurnost i strah prelaze u bijes i želju za osvetom te se pretvara u tajanstvenu osvetnicu koja ubijanjem gradskih zlikovaca i protuha pokušava vratiti ono što joj je jednom bilo okrutno oduzeto. U glavnoj ulozi igra Jodie Foster, a početak je u 19 sati i 30 minuta.

SPORT

Odličnom igrom košarkaši Alkara sinoć su u Zadru stigli do druge ovosezonske pobjede. Porazili su domaći sastav Borik Puntamiku rezultatom 74-57. Cijeli sastav igrao je vrlo dobro, a najefikasniji su bili Džapo s 22 koša, Toni Caktaš sa 21 košem, a mladi Josip Blajić postigao je 13 koševa .Svoj susret 8. kola Alkar igra u srijedu u Sinju protiv Osijeka, s početkom u 19 sati.

Junak je jesenski prvak 3. Hrvatske nogometne lige. Sinjani su u subotu pobjedili Neretvu s 3-0 i tako na kraju ovog dijela natjecanja sakupili 38 bodova. Drugo mjesto zauzele su Hrvace koje su u Kaštel Starome pobjedili domaćeg Vala 1-0 i na kraju imaju 37 bodova. Nastavak proljetnog dijela prvenstva je 01.ožujka 2008 godine.

Završen je i prvi dio 4. Hrvatske nogometne lige. OSK je pobjedio Postira 1-0, dok su nogometaši Glavica pobjedili Slaven iz Grude 2-1. OSK je na kraju ovog dijela prvenstva zauzeo drugo mjesto iza Splita,a Glavičani su na sredini tablice.

Odbojkašice Sinja bile su bolje od Mladosti iz Knina, pobjedile su 3-0 u setovima.

Rukometašice Sinja u natjecanju druge lige pobijedile su Orkan 28-18, a Cetina je poražena u Vrgorcu od Vrgorca 29-28.
Posljednji susret ovog dijela prvenstva je sutra, a to je i derbi u kojem se u Sinju u 20 sati sastaju Cetina-Sinj.

Rukometaši Kamička poraženi su u sinju od šibenika 32-27,a Cetinka je na svom terenu u Trilju morala priznati pobjedu boljega, ekipa Adria kem iz kaštela pobijedila je Triljane rezultatom 28-22.