Srijeda, 3.11.2010.

Blagdan sv. Huberta

Danas, 3. studenoga, je spomendan svetog Huberta koji se između ostalog slavi i kao dan lovaca. Lovačka udruga „Jarebica“ Trilj prigodnim programom obilježava blagdan svoga zaštitnika, ujedno i 65 godina svoga osnutka.

Svetu misu u triljskoj crkvi služio je dekan cetinskog dekanata i triljski župnik don Stipe Ljubas. Predstavnici Udruge položili su vijence u spomen preminulim lovcima i poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kod spomenika sv. Mihovilu. Nakon zajedničkog lova, u restoranu Gaz-Blizanci organizirano je druženje za lovce.

Obavijest

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić raspisao je javni poziv za predlaganje javnih potreba Grada Trilja u 2011. godini. Cjelokupni tekst javnih poziva objavljen je na oglasnoj ploči Grada kao i na službenoj internetskoj stranici.

Obavijest

Udruga Srma i osoblje rodilišta Sinj organiziraju drugi tečaj za trudnice, u suradnji s primaljama, pedijatrima i drugim stručnjacima. Tečaj će se održati sutra, 4. studenog. S obzirom da je broj osoba koje mogu sudjelovati na tečaju ograničen obvezna je predbilježba na broj 661 661 ili 095 82 72 501.

Sport

Večeras u 19,30 u sinjskoj dvorani igra se polufinalni susret rukometnog kupa županije između ŽRK Sinj i EMC Split.

Kronika 92

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad  24-godišnjakom. Osnovano se sumnja kako je  mjesecu listopadu 2010.godine, na području Sinja, otuđio dijelove teretnog vozila koje je prodao kao sekundarnu sirovinu. Slijedi Posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad malodobnikom.Osnovano se sumnja kakoje kako zajedno s 21-godišnjakom, krajem rujna 2010.godine u Dugopolju, s radnog stroja otuđio akumulator. Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

Mjestimice mokrih ili samo vlažnih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Magla, mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, na autocesti A 1, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok.

Početkom zimskog računanja vremena i tijekom dana obavezno je voziti s uključenim kratkim svjetlima.

Zatvorena je državna cesta D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

SAVJETI ZA VOŽNJU PO MOKRIM I SKLISKIM KOLNICIMA:
1. PROVJERITI STANJE GUMA I METLICA BRISAČA
2. OBVEZNO UKLJUČITI KRATKA SVJETLA I DANJU (BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST).
3. DRŽATI PROPISANI SIGURNOSNI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO KOD VOŽNJE U KOLONI
4. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA
5. VOZITI OPREZNIJE

SAVJETI ZA VOŽNJU PO POLEDICI ILI ZASNIJEŽENOM KOLNIKU:
1. NE KRETATI NA PUT BEZ PROPISANE ZIMSKE OPREME (4 zimske gume ili 4 ljetne s min utorom profila od 4 mm i u prtljažniku lancima za snijeg za pogonske kotače. U Hrvatskoj zimski uvjeti nastupaju sa snijegom na kolnicima).
2. OBVEZNO UKLJUČITI KRATKA SVJETLA I DANJU (BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST).
3. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA I UBRZANJA ILI NAGLE POKRETE UPRAVLJAČEM.
4. DRŽATI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO U VOŽNJI U KOLONI.
5. POSEBNO OPREZNO VOZITI PREKO MOSTOVA I VIJADUKATA.
6. SLUŠATI RADIO ILI SE RASPITATI U HAK-u (01/4640800) O PROMETNICAMA NA KOJIMA NAMJERAVATE VOZITI.
IZVOR: PU SD