Ponedjeljak, 3.11.2008.

POčELO CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Danas je počelo cijepljenje protiv gripe, a za ovu sezonu nabavljeno je 650 tisuća doza cjepiva. Kao i prijašnjih godina cjepivo je besplatno za osobe iznad 65 godina starosti, kronične bolesnike i zdravstvene djelatnike. Ostali građani cijepljenje će plaćati 60 kuna. Cjepivo sadrži uobičajene sojeve virusa gripe - H1N1 i H3N2 Brisbane virusa tipa A, te Florida virusa gripe tipa B. Građani će se, kao i dosad, moći cijepiti kod svojih obiteljskih liječnika i ispostavama županijskog Zavoda za javno zdravstvo. U sinjsku ispostavu Zavoda za javno zdravstvo stiglo je, kao i prošle godine, 6 tisuća doza cjepiva, koje je raspoređeno obiteljskim liječnicima. Ukoliko se ukaže potreba, nabavit će se i nove doze, kazala je dr. Ana živalj Kokot. Podsjetimo, prošle zime u Hrvatskoj je registrirano oko 110 tisuća oboljelih od gripe, a uobičajeno vrijeme kada se bilježe prvi oboljeli je mjesec siječanj.

DAN šEćERNE BOLESTI

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, 14. studenog, Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sredstava i tehničara, ogranak Sinj, organizira akciju kojoj je cilj promidžba zdravlja i prevencije rizičnih čimbenika za nastanak šećerne bolesti i ostalih kroničnih nezaraznih oboljenja. Pokrovitelj akcije je Svetište čudotvorne Gospe Sinjske, a održat će se 8. studenoga. Na akciju su pozvane sve osobe, bez obzira na dob i zdravstveno stanje, kazala nma je predsjednica sinjskog ogranka Društva Mira Talaja. Društvo poziva medicinske sestre zainteresirane za sudjelovanje u akciji, da se do sutra, 4. Studenoga, jave na mob. 098 913 67 76.

RADNICI DALMATINKE NOVE PONOVNO TRAžE STEčAJ ZBOG NEISPLAćENIH PLAćA

Prijedlog za otvaranjem stečaja u Dalmatinci Novoj Trgovačkom sudu u Splitu bit će podnesen sutra, 4. studenoga, kazala je predsjednica Nezavisnog sindikata Iva Radonja. Danas je prikupljeno oko 100 punomoći i obračunskih lista plaća. Prikupljanje će se nastaviti i sutra, nakon čega će opunomoćenik radnika Zoran Vujanović podnijeti prijedlog za stečaj Dalmatinke Nove. Razlog zbog kojeg se zahtijeva otvaranje stečaja tvornice je taj što radnicima nije isplaćena plaća za rujan, iako je poslodavac tu obvezu morao ispuniti do 15. listopada.
Poslodavac Ladini kazao je kako će plaća biti isplaćena ovaj tjedan, no čelnica Nezavisnog sindikata Iva Radonja kaže kako s poslodavcem više nema razgovora.

OBAVIJEST IZ TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i turističke zajednice gradova Dalmatinske zagore i ove godine organiziraju "Dan otvorenih vrata" Dalmatinske zagore, u okviru kojega će se obići seoska domaćinstva na području Sinja, Trilja, Imotskoga i Vrgorca. Polazak je sutra, 4. studenoga, u 09,00 sati ispred hotela Alkar, a zainteresirani se mogu javiti na broj telefona županijskog Upravnog odjela za turizam 400-092.

92. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja

Dana 04. studenog 2008. godine s početkom u 13 sati u prostorijama Gradske vijećnice održat će se 92. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Prijedlog postavljanja i financiranja parkirnih automata i video nadzora,
2. Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja,
3. Prijedlog "Programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2008.godinu-kreditiranje poduzetnika",
4. Zahtjev za izdavanje suglasnosti za gradnju objekta,
5. Zahtjevi za osiguravanje komunalnog opremanja,
6. Zamolba za otpis duga s osnove komunalnog doprinosa,
7. Prijedlog Zaključka u svezi sa zahtjevima za rad pekarnice,
8. Prijedlog Zaključka o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija studentima sa područja Grada Sinja u ak.god. 2008-09.,
9. Zamolba za pomoć u građevinskom materijalu,
10. Zamolba Udruge gluhih i nagluhih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji,
11. Zamolba kluba roditelja "Ruka pomoći",
12. Zamolba udruge " Studenti Cetinske krajine",
13. Zamolbe.
IZVOR: www.sinj.hr

OBAVIJEST IZ TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Iz Turističke zajednice grada Sinja obavještavaju kako će se uskoro raditi novi katalog Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Stoga su pozvani svi oni koji su registrirani kao obrtnici da se jave na telefon sinjske turističke zajednice 826-352.

KINO DANAS

I večeras u sinjskom kinu, s početkom u 19,30 sati prikazuje se film Hellboy 2- Zlatna vojska.

SPORT

Danas, 3. studenoga, igrat će se utakmice 4. Hrvatske nogometne lige. U 14.30 sati minuta u Glavicama će igrati Glavice i Postira Sardi, a u Dugom Ratu Orkan i OSK.

Jučer su nogometaši Tekstilca pobijedili splitskog Krilnika 3:2 u natjecanju županijske lige. Splićani su vodili do 84. minute 2-0, ali golovima Marunice i dva Ante Baraća sinjani su došli do novih bodova.
U istom natjecanju čaporice Trilj gostovale su u Trogiru gdje su poraženi od Croatije 3:0.

Odigrano je 8. kolo malonogometne lige Sinj. Donosimo rezultate:
Cetina-Azra 2-12
Sutina-CB Roda 3-4
Best Ozzy Blaškan-Brnaze 5-1
Iko promet-šD Dicmo 1-3
Suhač comerc-Torcida CB Johny 5-1
Opća opasnost-šD Branitelj 2-3.

U vodstvu su malonogometaši Best Ozzy Blaškana s 19 bodova, a vodeći strijelac lige je Mario Benja iz ekipe Iko promet s 20 postignutih golova.

Danas, 3. studenoga, na boćalištu "104 Dalmatinca" u Turjacima na rasporedu je 3. kolo zimske boćarske lige u kojem se sastaju Sinjal iz Satrića i Bitelić. Sutra igraju Pržina Turjaci i Dugopolje.