Petak, 3.11.2006.

GRADONAčELNIK U POSJETU PRVIM SINJSKIM čETVORKAMA

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević sa suradnicima jutros je posjetio prve sinjske četvorke: Tonija, Roka, Josipa i Anteu, koji su rođeni 22. rujna u zagrebačkoj Petrovoj bolnici.

FRANO DRLJE DANAS U SINJU

Hrvatskom branitelju, dragovoljcu Domovinskog rata Franji Drlji, koji je 28. listopada krenuo na Zavjetni križni put «Od Prevlake do Iloka», jutros se u Cisti priključilo desetak branitelja članova Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Oni će s njime prijeći put dug 40 - tak kilometara, od Ciste do Hrvaca.
U Trilju je Franju Drlju dočekao župnik don Stipe Ljubas te su zajedno na spomenik Svetom Mihovilu položili vijenac i zapalili svijeću.

Dolazak Franje Drlje u Sinj, gdje će ga primiti gradonačelnik Nikola Tomašević, očekuje se poslijepodne između 13,00 i 14,00 sati. Njegov dolazak u Hrvace očekuje se oko 16 sati i 30 minuta. Franjo Delje će na spomenicima poginulih hrvatskim braniteljima u Sinju i Hrvacama položiti vijence i zapaliti svijeće.

OBAVIJEST

Autoprijevoz Sinj poziva učenike i studente, koji su prošli tjedan kupili pokaz, da se jave na šalter prodaje karata zbog povrata novca, jer je došlo do korekcije cijena. Sobom trebaju ponijeti kupljeni pokaz.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i danas se prikazuju dva filma: u 18,00 sati dokumentarni film Bijeli planet, a u 20,00 «Najbrži motor na svijetu», u kojem glavnu ulogu igra Anthony Hopkins. Redatelj i scenarist je Roger Donaldson, kojeg je na stvaranje ovoga filma potaknula istinita priča.

SPORT

U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Sinja održano je prvenstvo grada srednjih škola u stolnom tenisu. Prva mjesta osvojili su Sanja Primorac i Marko Brčić, oboje učenici Gimnazije Dinka šimunovića.

Večeras u 19,00 sati malonogometaši Torcide Gilić - prom igraju u Dubrovniku susret u okviru 2 HMNL.
U 17,00 sati kuglači Vrnija u Trilju igraju protiv makarskog Biokova a u 19,00 sati kuglači Sinja u Splitu igraju protiv Splitske banke.
U 3. kuglačkoj ligi kuglači Bojovnika iz Trilja pobijedili su u Splitu ekipu županijskih cesta 6 : 2.

Rukometaši Kamička večeras, u okviru 2. HRL, igraju u Solinu protiv istoimenog kluba, a rukometaši Cetinke sutra igraju u Trilju u 18,00 sati protiv Trogira. Sutra u sinjskoj športskoj dvorani dva rukometna susreta: u 14,00 sati Cetina - Orkan, a u 16,15 Sinj - Knin.

U četvrtom kolu A1 košarkaške lige Alkar sutra na svom terenu dočekuje Riječki Kvarner u 19,30.
Treća hrvatska nogometna liga Jug sutra nudi derbi kola. U Unešiću se sastaju vodeći Trogir i Junak u 14,00 sati.