Četvrtak, 3.11.2005.

EDUKATIVNI PROGRAM ZA DJECU PREDšKOLSKOG UZRASTA

Od sutra će djeca predškolskog uzrasta pohađati edukativni program "Pomozimo djeci u snalaženju u prometu" kojeg je priredio voditelj autoškole "Semafor" željko Prelas.

Cilj ovoga projekta je educirati djecu o ponašnju u prometu, a podjeliti će se i letci koji su namjenjeni i roditeljima. Predavanje će trajati oko 45 minuta, a djeci će biti prikazan i crtani film kako bi se na njima prilagodljiv način prikazale sitacije u prometu.

USKORO NATJEčAJ ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

Grad Sinj uskoro će raspisati natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2005/2006. Iako je na prethodnoj sjednici bio Nacrt Prijedloga novoga pravilnika o odobravanju stipendija on ove akademske godine neće saživjeti jer prema riječima gradonačelnika Nikole Tomaševića treba proći još dva čitanja.

Cilj novoga pravilnika je da se omoguće stipendije i onim studentima koji su slabijeg imovinskog stanja, te da studenti deficitarnih zanimanja u sinjskom kraju ostvare uvjete za stipendije.

Gradonačelnik će uskoro potpisati i ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata sa područja Grada sa Promet Sinj, tako da će se prijevoz istih biti i do 50% jeftiniji u odnosu na cijenu sadašnjih mjesečnih karata.


UDRUGA "SRMA" POčINJE S RADOM

U subotu se u Sinju otvara prva Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja "Srma", koja će ponuditi građanima besplatnu pravnu i psihološku pomoć, radionice slikanja, a pri udruzi djelovati će i Centar za civilno društvo.

VRIJEME

Jutro u Sinju je prohladno sa temperaturom zraka od 9 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana djelomično sunčano i toplije.