Nedjelja, 3.10.2010.

''SPREMNI ZA POROD''

TEČAJEVI ZA TRUDNICE
u Domu zdravlja Sinj, četvrtkom u 17 sati

DOĐITE I SAZNAJTE: KAKO ZDRAVIJE I LAKŠE KROZ TRUDNOĆU, POROĐAJ I BABINJE!

Udruga Srma i osoblje rodilišta Sinj (dr. Ivan Nasić, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, kao stručni voditelj) organiziraju tečajeve za trudnice u suradnji sa primaljama / babicama, pedijatrima i drugim stručnjacima.
U listopadu i studenom organizirat će se dva besplatna tečaja za dvije grupe trudnica koje mogu dolaziti u pratnji jedne osobe. Broj sudionica tečaja je ograničen, pa je obvezna predbilježba na 661-661 ili na 095/8272-501.

Ukoliko želite započeti tečaj za trudnice, preporuča se da to učinite najkasnije do 33. tjedna trudnoće.

Tečajevima za trudnice nastavlja se dosadašnja praksa sinjskih stručnjaka koji su putem tečajeva pripremali trudnice za porod u sinjskom rodilištu, UNICEF-ovom prijatelju djece.
Ovim se tečajevima želi zaštititi i očuvati zdravlje rodilja, primarno prvorotkinja, kako bi u miru iznijele trudnoću do kraja i sa što manje problema prebrodile porod, te zaštita zdravlja novorođenčadi.

Vjerujemo da će ovo biti samo prijelazno rješenje do otvaranja suvremeno uređenog i opremljenog rodilišta u Sinju sa svim potrebnim kadrovima.

ZNANJE OLAKŠAVA TRUDNOĆU I POROD!

Donatori:
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti
Grad Sinj
Udruga Srma

BESPLATNA RADIONICA O BLAGAJNIČKOM POSLOVANJU UDRUGA ODRŽAT ĆE SE U SRIJEDU 6.10.2010. S POČETKOM U 17 SATI U CRVENOM KRIŽU SINJ

Radionicu će održati udruga UTIRUŠ (Udruga tajnika i računovođa u školstvu) iz Trogira. Edukatori će predstaviti zakonske obveze vođenja knjigovodstva / knjiga, te vrlo praktično goroviti o blagajničkom poslovanju (gotovinske isplate - refunadacije računa, isplate naknada materijalnih troškova volonterima, isplate putnih troškova i troškova lokalne kilometraže i slično)

MOSOR - JUNAK 0:0

MOSOR - JUNAK 0:0, 2. 10. 2010.
Junak je danas u sedmom kolu 2. HNL uzeo bod na gostovanju u Žrnovnici odigravši 0:0 protiv Mosora.
Prvo poluvrijeme proteklo je u slabijoj igri s obje strane. Jedinu konkretniju prigodu imao je domaćin, Thiago Pinto Borges pogodio je u 38. minuti stativu.
U drugom poluvremenu bilo je puno življe, u igru je ušao Midenjak i Junak je zaigrao puno ofenzivnije. Tako su u 49. minuti trojica "plavih" krenula prema vratima domaćina, nasuprot njih je stajao samo jedan obrambeni igrač Mosora, no Željko Sablić je loše odigrao zadnji pas. U 55. minuti Stipe Barać odlično puca glavom s devet metara, no vratar Šolić još bolje reagira. U 63. minuti Junak je bio najbliži pogotku, Sablić je pucao s 11 metara udaljenosti, s lijeve strane iskosa, no pogodio je stativu. U 72. minuti opet prijeti Sablić, no njegov udarac završava pored vratnice. Samo minutu poslije Ivan Samardžić polulijevo iskosa prima loptu, puca, no ravno u naručje domaćeg vratara. Deset minuta prije kraja susreta Midenjak šutira iz izgledne situacije, ali bez učinka, iako je imao s lijeve strane Puljiza u puno boljoj situaciji.
Iako je Junak u drugom dijelu dominirao, umalo je u smiraj utakmice ostao bez ičega. Naime, u 88. minuti sudac je dosudio jedanaesterac za Mosor, iako su igrači Junaka prosvjedovali zbog prethodnog prekršaja nad Mandacem. Srećom, udarac s bijele točke koji je izveo Thiago obranio je vratar Zlatko Runje i donio Sinjanima bod.
U sljedećem, osmom kolu 2. HNL Junak na svom travnjaku dočekuje Dugopolje. ŽK
IZVOR: NK JUNAK