Subota, 3.10.2009.

"Dan ružičaste vrpce"

Klub žena liječenih na dojci Sinj na Sinjskoj pijaci obilježava Dan ružičaste vrpce. Već treću godinu za redom Klub želi podsjetiti građane, a naročito žene, na važnost ranog otkrivanja i liječenja raka dojke. Akcija je započela u 10 sati uz isticanje velike ružičaste vrpce. članice i volonterke Kluba dijele edukativne i informativne materijale, i male ružičaste vrpce kao podsjetnik na redovnu i trajnu brigu o zdravlju. Cilj ovogodišnje akcije jest senzibilizirati javnost za potrebu pružanja psihosocijalne pomoći ženama liječenim od raka dojke i članovima njihovih obitelji te na nužnost uključivanja psihoterapeuta u onkološke timove i savjetovališta.

Obavijest

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavio je pozive za predlaganje javnih potreba u kulturi, športu i razvoju civilnih potreba. Prijedlozi programa, predaju se poštom ili u pisarnicu Grada Sinja, do 31. listopada.

Vijesti iz Vrlike


Foto: Filip Ratković

Danas, 3. listopada, u Vrlici je održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom obilježavanja zaštinice Gospe od Ružarja koja se obilježava i kao Dan Grada. Na sjednici su dodijeljene nagrade grada i to: Hrvatskom NK Vrlika, za izuzetan doprinos u razvoju športa i promicanju kulture; čuvarima Kristovog groba za izuzetan doprinos u očuvanju kulturnog nasljeđa i njegovanja stoljetnih običaja Vrlike i diplomiranom inženjeru građevinsratva Ninu Veli za izuzetan doprinos u izgradnji komunalne prometne infrastrukture u Vrlici. Glazbeno zabavni program biti će večeras od 20 sati, a vatromet je najavljen za 21 sat.

Trodnevnica Sv. Franji

U sinjskom svetištu u tijeku je trodnevnica uoči blagdana Sv. Franje koji se obilježava sutra 04. listopada. Pobožnost, sveta misa i prigodni program u crkvi počinju u 18 sati. Svečano misno slavlje na blagdan svetoga Franje sutra će se obilježiti procesijom s likom sv. Franje i svečanom svetom misom koju će od 18 sati predvoditi i propovjedati gvardijan sinjskog svetišta fra. Božo Vuleta. Ovogodišnje slavlje svetoga Franje obilježava se u okviru proslave 800-te obljetnice franjevačkog reda.

Sveti Franjo je zaštitnik mjesta čitluk - Jasensko. Središnje slavlje u crkvi svetog frane održati će se sutra, 4. listopada, u 10,00 sati.

Blagdan Gospe od Ružarja

U župi Bajagić Obrovac još danas traje trodnevna priprava vjernika za blagdan Gospe od Ružarja. Krunica i svete misa počinju u 17,30 sati. Svečano misno slavlje bit će u nedjelju u 10,30 sati.

Sport

U 7. kolu 2. HNL danas, 1. listopada, će se sastati domaći Junak i Lučko od 16 sati, Hrvace na svom terenu dočekuju Zagoru također u 16 sati. I 5. kolo četvrte HNL igra se danas. U 16 sati Glavice gostuju kod Vinjana dok će OSK ugostiti Slavena.

Sinjske mažoretkinje jutros su otputovale u Kaštela na Europsko prvenstvo mažoretkinja, na kojem brane boje naše zemlje.

Danas, 1. listopada, se u Bihaću održava 6.Memorijal Alija Izetbegović na kojem će nastupiti 6 grla sa sinjskog područja. Na samom memorijalu Alije Izetbegovića boje Cetinske krajine branit će Magambo iz galopskog kluba Blaškan i Astala Lucce iz Vrebe.

Rukometaši Trilj-Pršut Voštane u 4. kolu 1. Dukat hrvatske lige dočekuju Senj. Utakmica se igra u triljskoj dvorani s početkom u 18 sati.

U 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi jug Kamičak je domaćin momčadi Metković 2, u sinjskoj sportskoj dvorani s početkom u 16:00 sati.