Petak, 3.10.2008.

ODRžAN SASTANAK ODBORA ZA PROSLAVU 300-TE OBLJETNICE čUDESNE OBRANE SINJAOdbor za proslavu 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja 1715. godine danas, 3. listopada, je održao stručni sastanak na kojem su razmatrani konkretni projekti vezani za sedmogodišnju proslavu. Pored članova Inicijativnog odbora, gvardijana fra Bože Vulete, predsjednika VAD-a Stipe Jukića i gradonačelnika Ivana Nasića, sastanku su nazočili i predstavnici javnog, kulturnog, političkog i bankarskog života Hrvatske. Inicijator sastanka je bivši predsjednik VAD-a Ante Boko. Gvardijan fra Bože Vulata izrazio je zadovoljstvo što je inicijativa prepopznata.
...

JAVNI POZIV MINISTARSTVA TURIZMA

Ministarstvo turizma objavilo je nove javne pozive za sufinanciranje poticanja osnivanja poslovno interesnih udruženja (klastera) za potrebe turizma, kao i za dodjelu državnih potpora male vrijednosti programima i projektima za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije. Ministarstvo turizma sufinancira osnivanje klastera za potrebe turizma bespovratnim sredstvima do iznosa od 250 tisuća kuna po pojedinom korisniku. Na Javni poziv može se javiti predstavnik/voditelj međusobno povezanih gospodarskih subjekata i ostalih institucija, čiji je rezultat djelatnosti cjeloviti proizvod, grupa proizvoda ili usluga namijenjenih plasmanu u turizmu. Oba su javna poziva otvorena do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog ove godine....

OBAVIJEST

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavio je Javni poziv za predlaganje javnih potreba za kulturu, šport i razvoj civilnog društva za 2009. godinu. Pozivi su objavljeni na oglasnoj ploči Gradske uprave.

OBAVIJEST

Splitsko-dalmatinska županija raspisala je natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koje su u svojstvu osiguranika za svoju proizvodnju osigurane policom osiguranja od šteta u razdoblju od 01. siječnja do 31. listopada ove godine te imaju prebivalište, odnosno sjedište kao i poljoprivrednu proizvodnju na području županije.

SINJSKE MAžORETKINJE OTPUTOVALE U čEšKU

Sinjske mažoretkinje otputovale su u češku gdje će nastupiti na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Brnu. Na prvenstvu će se natjecati mažoretkinje iz 13 zemalja, a Hrvatsku će, uz Sinjanke predstavljati i timovi iz Splita, Kaštela, Segeta, Koprivnice, čakovca i Požege. Sinjske mažoretkinje nastupit će sa 6 koreografija.

"DAN RUžIčASTE VRPCE" U SINJU

Klub žena liječenih na dojci Sinj u suradnji s Udrugom "Srma" sutra, 4. listopada, organizira obilježavanje "Dana ružičaste vrpce" u Sinju. Taj dan će se na Pijaci razviti velika ružičasta vrpca, kazala nam je dopredsjednica Kluba Snježanka Jadrijević. Glavni cilj akcije je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju.
Akciju Kluba žena liječenih na dojci financijski je pomogao Grad Sinj. Dodajmo kako je Grad Klubu dodijelio prostorije u kvartu Luka.

DAN GRADA VRLIKE I BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

U okviru proslave Dana grada i blagdana Gospe o Ružarja, u Vrlici danas, 3. listopada, počinje 4. memorijalni turnir "Ive Lelas 2008.". Sutra, 4. listopada, program počinje u 09.30 sati polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa, a u 11 sati održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela javnih priznanja. U okviru proslave Dana grada održat će se 9. Vrlička ulična utrka "Memorijal Stipe Erceg", a u večernjim satima zabavni program i koncert Mladena Grdovića.

U nedjelju, 5. listopada, na sam blagdan, u 08.30 sati bit će budnica ulicama grada i nastup mažoretkinja, a u 10.30 sati procesija i svečana sveta misa koju će predvoditi prof.fra Siniša Balajić. U 18 sati u nedjelju je sveta misa i blagoslov djece koju će predvoditi župnik fra Marko Duran.

SKUP DIPLARA I GUSLARA

U Trilju će se u nedjelju, 5. listopada, u 19.00 sati u restoranu Lovac održati skup guslara i diplara, za vrijeme kojega će se prikupljati dobrovoljni prilozi za izgradnju kapelice na mjesnom groblju u Vedrinama. Organizator je Udruga štovatelja narodnih običaja i starina "Branitelj" iz Trilja.

SV. FRANJO - žIVA SLIKA RASPETOGA KRISTA

U Svetištu Gospe Sinjske održava se trodnevnica Franji Asiškom. Večeras je u 17.20 sati krunica-listopadska pobožnost, a od 17.50 sati večer u čast Sv. Franji-trodnevnica, večernja misa i Obred preminuća sv. Franje, te molitveno bdijenje "Sveti Franjo, naš brat i učitelj"

"Ekologija-Turizam i Poduzetništvo"

U Livnu se danas, 3. listopada, održava zanimljiva manifestacija pod nazivom "Ekologija-Turizam i Poduzetništvo" na kojoj će nastupiti brojni izlagači iz Cetinskog kraja i braniteljske zadruge. U okviru ove manifestacije koju organizira Udruženje malih i srednjih poduzetnika-Menadžera BiH, danas će se održati i okrugli stol o međugraničnoj suradnji RH i BiH uz aplikaciju projekata za predpristupne fondove, na kojem će sudjelovati i predstavnici institucija, udruga i tvrtki sa šireg sinjskog područja.

OBAVIJEST IZ OPćINE HRVACE

Danas je zadnji dan podnošenja dokumentacije za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola s područja općine Hrvace kako bi ostvarili mogućnost besplatnog prijevoza.Potrebna dokumentacija dostavlja se danas u zgradi Općine do 15 sati.

SPORT

Junak u 8.kolu Hrvatske nogometne lige sutra, 4. listopada, od 16 sati igra u Puli protiv Istre 1961. U isto vrijeme u okviru 8. kola 3. Hnl-Jug na svom travnjaku Hrvace dočekuju vodeću ekipu lige Jadran iz Kaštel Sućurca.

Najzanimljiviji susret 4. Hrvatske nogometne lige igra se u nedjelju, 5. listopada, u Glavicama gdje se sastaju Glavice i OSK. U susretu županijske lige u Sinju igraju Tekstilac i čaporice. Oba susreta počinju u 16 sati.

Subota je i rukometni dan. Rukometaši Kamička od 19 sati u sinjskoj dvorani dočekuju u 3. kolu 2. lige ekipu šibenika.
Sat ranije uz prigodni program u Trilju se sastaju Cetinka i Knin. Rukometašice Cetine od 14.30 sati dočekuju Splita, a od 16.30 sati igraju žRK Sinj i Zadar.

Večeras košarkaši Alkara igraju u Mostaru svoj pripremni međunarodni prijateljski susret. Domaćin sinjanima su košarkaši Zrinjskog.