Srijeda, 3.10.2007.

VIJESTI IZ OTOKA

Uoči blagdana svetoga Luka zaštitnika općine Otok tamošnje poglavarstvo priprema zanimljiv kulturni, zabavni i športski program. U pripremi programa oglasili su i poziv za predlaganje kandidata za dodjelu nagrada i javnih priznanja, koja se dodjeljuju povodom dana Općine. Priznanja će se dodijeliti pravnim i fizičkim osobama za postignute uspjehe u razvoju društvenih odnosa, gospodarstva, obrazovanja, znanosti i kulture. Nagrađenima će se nagrade uručiti na blagdan Sv. Luke, 18. listopada.

OBAVIJEST

Grad Sinj danas je oglasio javni poziv za podnošenje zahtjeva iz programa poticanja i promicanja poduzetnika početnika za 2007. godinu.
Zahtjev za kredit mogu podnijeti poduzetnici početnici koji su nakon 01. studenog 2003. godine registrirali i započeli s radom subjekta malog gospodarstva sa sjedištem u Sinju.
Kredit je, mišljenja su u Gradskoj upravi, pravi poticaj s obzirom na nisku kamatnu stopu od 2%, rok otplate od 5 do 7 godina i počekom od dvije i pol godine. Zahtjevi se mogu predati do kraja mjeseca na adresu Dragašev prolaz 10 s naznakom «Za kredit».

BLAGDAN SV. FRANJE ASIšKOG

U crkvi čudotvorne Gospe počela je duhovna obnova uoči blagdana svetog Franje Asiškog, utemeljitelja franjevačkog reda. Kako nam je rekao župnik župe Gospe Sinjske fra Nikica Ajdučić duhovna obnova odvija se pod geslom «Sveti Franjo uči nas ljubiti Krista». Danas u 17 i 20 sati je krunica, a od 18 sati večer svetoga Franje, sveta misa i obred preminuća, dok će u 19 sati biti molitveno bdijenje u čast sv.Franji.

OBAVIJEST

«Likomed Veterina» obavještava građane Sinja da će se sutra 4. i u petak 5. listopada na području grada Sinja izvršiti jesenska deratizacija. Deratizacija će se izvršiti polaganjem mamaka na bazi antikoagulanata 1 i 2 generacije na javne površine i u kanalizacijski sustav. Iz likomeda mole građane da zatrovane mamke ne diraju i ne premještaju, a za sve dodatne informacije mogu se javiti na broj 701 - 400.

OBAVIJEST

Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca Sinj uputila je poziv za prijavu kandidata za trubu. Prijave će se primati od danas do utorka, 9. listopada u prostorijama škole.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se u 20,00 sati prikazuje francusko - poljsko - američka drama, misterija Davida Lincha -Unutarnje carstvo.

SPORT

U Trogiru se danas igra odgođena utakmica 1. kola 2. rukometne lige za rukometaše između Trogira i triljske Cetinke