Utorak, 3.10.2006.

PREDSTAVNICI KORPORACIJE "MEDIA GROUP" U SINJU

Međunarodna korporacija «Media Group» predvođena dr. Danjom Ramljak danas je u Sinju na pregovorima o ulaganjima u Radnoj zoni Kukuzovac. Riječ je o korporaciji koja u svom programu nudi izgradnju Bio-parkova koji su trenutni hit u svijetu. Prvi takav park graditi će se u gospodarskoj zoni Varaždin, a ako se postigne dogovor i na Kukuzovcu.
...

KAMENOLOM "čEMERNICA" POčEO S RADOM

Nakon dvije godine prekida danas s radom započinje Kamenolom čemernica u Dicmu. Kamenolom je u stečajnom postupku kupila tvrtka «Konstruktor» iz Splita koja će nastaviti proizvodnju granulata i tehničkog kamena, a u kamenolomu će raditi 30 radnika od toga 25 iz bivše tvrtke Alkasin od koje je u stečaju kupljen kamenolom. Iz Konstruktora planiraju godišnju proizvodnju od 100-150 tona kamena. Jedan dio će koristiti za vlastitu proizvodnju na dionicama autoceste a drugi uza prodaju. Inače prema procjenama na području Kamenoloma ima preko 1000 tona sirovine za proizvodnju kamena. «Konstruktor» je nakon kupnje kamenoloma ishodio sve potrebne suglasnosti i dozvole.

GODIšNJICA SMRTI FRA JOSIPA ANTE SOLDE

U prigodi prve godišnjice smrti svećenika, profesora i kulturnog djelatnika fra Josipa Ante Solde 7. i 8. listopada u Sinju će s održati dvodnevni simpozij pod nazivom «Fra Ante Josip Soldo - život i djelo». U subotu, prvoga dana simpozija o liku i djelu fra Joze Solde govoriti će znanstvenici i franjevci, a nakon radnog dijela najavljen je koncert splitskog gradskog zbora « Brodosplit». Dan poslije u nedjelju 8. listopada u 10 sati služit će se svečana sveta misa koju će predvoditi provincijal dr. fra. željko Tolić.

GODIšNJICA MUZEJA CETINSKE KRAJINE

Muzej Cetinske krajine ove godine slavi pedesetu godišnjicu svoga osnutka. Tim povodom, od 10. do 13. listopada, Sinj će biti domaćin znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva pod nazivom «Arheološka istraživanja u Cetinskoj krajini» na kojem će govoriti eminentni arheolozi iz cijele Hrvatske.

OBAVIJEST IZ SVETIšTA GOSPE SINJSKE

Danas je posljednji dan trodnevnice svetom Franji. U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske krunica počinje u 17 sati i 45 minuta,a poslije svete mise je molitveno bdjenje. Sutra na svetkovinu svetog oca Franje svečana sveta misa služit će se u 18 sati.

U župi Bajagić od četvrtka 05.listopada počinje trodnevno slavlje uoči blagdana Gospe Ružarice. Krunicu i svetu misu predvodit će i propovijedati tamošnji župnik fra. Luka Banić.

OBAVIJEST IZ HEP-a


Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima svakodnevno do petka, od 8,00 do 15,00 sati bez električne energije su potrošači s područja općine Otok i to zaseoci Sladović, Katić i Marinović.

Također zbog radova na postrojenjima sutra u srijedu 4.listopada bez napajanja električnom energijom biti će potrošači u svim naseljima grada Sinja, općina Hrvace i Otok, dok će u Dicmu bez napajanja električnom energijom biti Sičane, Kraj, Prisoje i Osoje.

SPORT

Danas je na rasporedu 8. kolo 3. HNL-Jug u kojem nogometaši Junaka s početkom u 15,30 igraju protiv Primorca u Biogradu.

Sutra su na rasporedu susreti 4. HNL Jug skupina Sjever. Sastaju se Hrvace i Vodice, Raštane i Glavice dok su nogometaši OSK-a u ovom kolu slobodni.

OBAVIJEST IZ PU-SD

U funkciji je govorni automat Info PU splitsko-dalmatinska na kojem se mogu pronaći upute oko postupka prijave prebivališta i boravišta, izdavanja osobne iskaznice i putovnice.

Posebno na automatu se mogu dobiti podaci o tome koje osobne iskaznice i putovnice su pristigle i mogu se preuzati i to za cijelu Policijsku upravu.

Broj automata je 060 328 328.

IZVOR: PU-SD