Ponedjeljak, 3.10.2005.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Ovaj tjedan Gradski vijećnici odradjuju 4. sjednicu Gradskog vijeća. S petnaestak točaka dnevnog reda pozabavit će se imenovanjima i razriješenjima članova pojedinih odbora, upravnih vijeća i udruga.

Na sjednici će biti riječi o izvješću o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci, kao i o Prijedlogu izmjene i dopune proračuna za tekuću 2005. godinu. Sjednica Gradskog vijeća zakazana za četvrtak 6. listopada u 12 sati.

BLAGDAN SVETOG FRANJE ASIšKOG

Uoči balagdana svetoga Franje Asiškog, koji se obilježava u utorak 4. listopada mise trodnevnice u crkvi čudotvorne Gospe sinjske krenule su od jučer, a nastavljaju se danas i sutra u 18 sati .
Svečana sveta misa na blagdan svetog Franje služiti će se od 18 sati, a predvodit će je fra Luka Tomašević, a potom će se pjevati tradicionalni obred preminuća svetog oca Franje.

Proslava blagdana svetoga Franje održati će se i u župi čitluk Jasensko u nedjelju od 10 sati. Koncelebriranu svetu misu predvodi će takodjer dr. fra Luka Tomašević, u crkvi podignutoj u čast Franje Asiškog.

ZAVRšEN KUP "SVETI HUBERT"

Na terenima sinjskog polja završen Kup Sveti Hubert u kojem se natjecalo 116 pasa ptičara. Državno prvenstvo je okupilo predstvanike najboljih natjecatelja iz svih hrvatskih županija.

Pas Keš vlasnika Stjepana Keninga iz Siska postao je prvak Hrvatske u radu pasa ptičara na državnom prvenstvu. Iz naše županije najbolje su plasirani pas šaga Davora Tomaševića iz Sinja, i Boy Milana Parlova iz Imotskog.

Domaćini iz Kinološkog i Lovačkog Društva Sinj po završetku natjecanja primili priznanja od svih natjecatelja za vrhunsku organizaciju i pripremljene lovne terene odlično naseljne pernatom divljači.

OBAVIJEST IZ HRVATSKIH CESTA

Iz Hrvatskih cesta upozoravaju na privremeno zatvaranje prometa na državnoj cesti D-1 dionici 17 na predjelu Križice,zbog radova miniranja.

U vremenu od 16-16,30 na spomenutom području doći će do prekida prometa, a u vrijeme zatvranja, vršit će se fizička i tehnička regulacija prometa uz asistenciju djelatnika MUP-a.

VRIJEME

U nastavku dana jače naoblačenje uz moguću kišu. Temperatura zraka izmedju 14 i 18 stupjeva Celzijevih.