Subota, 3.09.2016.

Komemoracija za nevine žrtve bačene u Husinu jamu


Već 17 godina prve rujanske subote Husina jama na Kamešnici bila je mjesto okupljanja brojnim vjernicima koji su molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas odali počast nevinim žrtvama koje su za vrijeme i poslije II. Svjetskog rata bačene u ovu jamu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HDZ-ovci sa skupa u Sinju poručili: ‘Pobijedit ćemo na izborima 11. rujna’Nakon predizbornih skupova u Vrlici, Hrvacama, Dicmu, Otoku i Trilju, središnji predizborni skup HDZ-a za Cetinsku krajinu održan je sinoć u Sinju.
Velikom broju članova i simpatizera predstavljeni su kandidati na listi za 9. izbornu jedinicu.
Između ostalih, skupu su nazočili nositeljica liste u 9. izbornoj jedinici Branka Juričev Martinčev, 3. na listi potpredsjednik Sabora Ante Sanader, saborski zastupnik i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić te župan Zlatko Ževrnja i dožupan Luka Brčić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra u Sinju 11. sportski polet


U Sinju će se sutra u poslijepodnevnim satima održati 11. sportski polet, sportsko natjecanje za mlade.
Prijave za natjecanja primaju se sutra od 17 do 18 sati u dvorištu Osnovne škole fra Pavla Vučkovića, a početak 11. sportskog poleta očekuje se u 18 sati na istom mjestu.
Ove godine djeca će se natjecati u zanimljivim disciplinama kao što su otimanje lopte, utrka, izbacivanje iz kruga, itd.
Najbolji u ovom natjecanju dobit će prigodne poklone.
IZVOR: WWW.FERATA.HR