Ponedjeljak, 3.09.2012.

Sutra započinju upisi za kreativne radionice za djecu

U Udruzi Srma u utorak 4. rujna započinju upisi za kreativne radionice za djecu. Radionice su POTPUNO BESPLATNE, namijenjene su učenicima osnovnih škola s područja Cetinske krajine i odvijat će se tijekom školske 2012./2013. godine. Upisi za radionice traju do popunjenja grupa i vrše se na tel.-fax: 661-661 ili na e-mail: udruga.srma@st.t-com.hr.
Radionice će se odvijati u prostorijama Udruge Srma u Galeriji Galiotović u Sinju, Brnaška 44, i to od 17. rujna 2012.g. do kraja svibnja 2013.g.
Ponedjeljkom je keramička radionica - rad u glini, utorkom je slikanje, a četvrtkom djeci omiljena kreativna svaštara. Radionice počinju u 16 sati i traju dva školska sata.
Kreativne radionice za djecu provode se u okviru projekta ''Kultura za djecu Sinja i okolice'' kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a sufinancira Grad Sinj.

Obavijest svim članicama Sinjskih mažoretkinja

KUU “Sinjske mažoretkinje” s redovitim treninzima u novoj školskoj godini kreće u utorak 04.09 i srijedu 05.09.

Grupe koje imaju trening utorkom sve skupa tribaju doći na trening u utorak 04.09 u 18 sati u dvoranu pokraj kina, isto tako sve grupe koje trening imaju srijedom trebaju doći na trening u srijedu 05.09 u 18 sati također u dvoranu pokraj kina. Na zakazanim treninzima će se dobiti raspored za sljedeće treninge.

KUU “Sinjske mažoretkinje” upisuje nove članove u dobi od 4 do 12 godina. Upisi će se vršiti od 04.09 do 30.09 u dvorani pokraj kina utorkom od 18 do 20 h, srijedom od 18 do 20 sati. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/938-96-72 ili na e-mail: sinjskemazoretkinje@gmail.com.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sanacija požara na Svilaji

Požar koji je dojavljen vatrogasnom koordinatoru u ŽC 112 Šibenik 24. kolovoza u 15:19 sati na Svilaji kod mjesta Donji Baljci, a koji se proširio prema Vrlici i Otišiću u Splitsko-dalmatinskoj županiji saniran je i tijekom 02. rujna. U saniranju požara sudjelovali su, osim zemaljskih snaga i 1 Canadair. Požar je ugašen dana 02. rujna u 18:50 sati na području Šibensko-kninske županije s površinom od 3782 ha raslinje, dok su na području Splitsko-dalmatinske županije sanirani rubni dijelovi požara, uz povremena izdimljavanja panjeva unutar opožarenog u miniranom području. U Splitsko-dalmatinskoj županiji požarište i dalje nadzire DVD Vrlika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Sport

Hrvace su nastavile s lošim predstavama u Trećoj HNL, novi poraz priuštio im je Primorac iz Biograda, dok su s druge strane na startu četvrtoligaške sezone Otočani slavili na domaćem terenu, a Glavice su poražene u Prološcu.

Hrvace su nakon poraza od Zmaja u Blatu na Korčuli imale odličnu priliku iskupiti se na domaćem travnjaku protiv Primorca iz Biograda koji je u prvom kolu također poražen, no igra Crnih nije bila na potrebnom nivou, stoga će prve bodove u novom prvenstvu morati potražiti u nekom novom dvoboju.

Otvaranje nove četvrtoligaške sezone u Otok je na SC Gola brda doveo momčad Vinjana koja je nakon pola sata igre imala prednost od dva zgoditka, ali do kraja utakmice OSK je golovima Varvode, Banić-Škoje i Grgata preokrenuo te tako ostvario vrijednu pobjedu.

Glavičani su svoju premijeru u novoj sezoni imali u Prološcu kod Mladosti, no više od časnog poraza ipak nisu uspjeli izvući, stoga će i oni prve bodove trebati tražiti u narednom kolu kada kod kuće dočekuju Orkan.

Treća HNL-jug:
Hrvace - Primorac (B) 1:2

Četvrta HNL:
OSK - Vinjani 3:2
Mladost (P) - Glavice 2:1

IZVOR: WWW.FERATA.HR