Subota, 3.09.2011.

Miro Bulj gostovao na Hit radiju

U jučerašnjoj emisiji HIT radija – '100 ljudi 100 ćudi', nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj otkrio je neke svoje političke planove, uključujući i mogućnost kandidature za sinjskog gradonačelnika na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju 2013. godine
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Komemoracija kod Husine jame


 
Prva rujanska subota, kao i prethodnih jedanest godina, bila je mjesto okupljanja velikog broja hodočasnika kod Husine jame na Kamešnici.
 Molitvnom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast brojnim komunističkim žrtvama, ali i onima koji su tu stradali od fašističke ruke. Današnjoj komemoraciji nazočilo je više od tisuću hodočasnika, brojni svećenici i časne sestre iz Cetinskog i Livanjskog kraja, župan Ante Sanader, gradonačelnici Sinja i Trilja Ivica Glavan i Ivan Šipić, načelnici Otoka i Hrvaca Branko Samardžić i Dinko Bošnjak, predstavnici VAD-a, političkih stranaka, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i II. svjetskog rata, te potomci nevinih žrtava.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba mlade Sinjanke Nade Maleš

Prva samostalna izložba mlade sinjske umjetnice Nade Maleš bit će otvorena večeras u 20 sati Galeriji Galiotović. Umjetnica je do sada svoja djela izlagala na nekoliko skupnih izložbi, te je osvajala i nagrade.
Na grupnoj izložni 'Tko smo mi' održanoj u Sinju u Galeriji Galiotović, osvojila je nagradu za najbolje djelo, koja joj je omogućila samostalnu izložbu, osvojila je priznanje za najbolju portretnu fotografiju na grupnoj izložbi amaterske fotografije u Zagrebu 'Oko amatera' i srebrnu medalju na međunarodnom školskom natjecanju primjenjenih umjetnosti u Mađarskoj 'Rainbow 2010 international applied and fine arts competition, Hungary’. Osim u Sinju, izlagala je na Festivalu dječjih prava u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Nada Maleš rođena je 5. veljače 1993. u Sinju. Godine 2011. maturirala je u Školi likovnih umjetnosti u Splitu, smjer industrijski dizajn. Nakon završene srednje škole planira upisati dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Subota 03.09.2011
Nogomet:
2. HNL, 3. kolo 19h Croatia Sesvete – Junak
3. HNL – jug, 2. kolo 17h Velebit – Hrvace
4. HNL - jug skupina 'B', 1. kolo 17h OSK – Mračaj

Ragbi:
MEĐUNARODNI TURNIR KADETA I JUNIORA „SINJ 2011“
Danas u 15 sati na SC 'Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić' održati će se 8. po redu ragbi turnir mlađih uzrasta (juniori i kadeti). Na turniru nastupaju ekipe iz Splita, Viteza i Tomislavgrada te domaćin RK Sinj.

Galopski sport:
Hipodrom Bihać
15-19h
Galopska priredba u Bihaću. 'Memorijal Alije Izetbegovića'. U 4 galopske trke sudjeluju grala klubova i pojedinaca s područja Cetinskog kraja.

Nedjelja 04. 09. 2011.
Nogomet:
17h Glavice – Sloga Mravinci

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Od danas do ponedjeljka u sinjskom kinu igra film 'Harry Potter - Darovi smrti 2'. Film se prikazuje u dva termina - u 18 sati u kino-dvorani, a u 20 sati na gradskom bazenu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila koja se kreće prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija duga je oko 4,5 km. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je duga oko 2 km.

Promet je pojačan na cestama prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu kolona je duga oko 3 km. Savjetujemo vozačima da koriste i naplatne postaje Demerje, gdje se cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, te ENC uređajima.

Posvuda se vozi uz povoljne vremenske prilike.

IZVOR: HAK

...